StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hoe deden ex-Freethielgangers het dit weekend ?
In vierde provinciale E heeft YB Beveren zijn uitstekende start bevestigd.
De moeder onder de derby’s uit de reeks tegen Bosdam Beveren werd met 1-2 gewonnen.
Hierdoor nestelt YB Beveren zich samen met Tielrode en VK Hamme mee aan kop met 7 op 9.

In vierde klasse A keek het Terioden-Welle van Robby Buyens tegen een tweede opeenvolgende thuisnederlaag aan. Ook hier stond er een derby op het programma en die werd met 0-1 afgesloten in het voordeel van Lede.

In derde klasse A was vrij snel duidelijk dat bijna de helft van de ploegen in aanmerking kan komen voor promotie. Spanning gegarandeerd en zonder twijfel zal de koppositie er voortdurend wisselen. Hoogstraten met coach Regi Van Acker haalde verpletterend uit bij RC Waregem (0-5) en mag zich minstens een week lang leider noemen. RC Mechelen met Sadio Ba als sportieve baas, raakte thuis niet voorbij Wetteren (2-2). Cappelllen (en dan denken we meteen aan Snelders, Verbiest en Van Meerbergen) deelde de inzet met Hamme na een 1-1 gelijkspel.
Deinze waar Kielo-Lezi en Masureel aan de slag zijn, verloor alweer, nu met 2-1 bij Rupel Boom. En ook de mannen van Bart Selleslags gaan door een klein dalletje, want nu werd met 2-0 verloren in Ronse. Bornem moest op Breeven het onderspit delven tegen Geel-Meerhout (1-2) en Temse liet kostbare punten liggen tegen het bescheiden Turnhout.

In tweede klasse was het een vruchtbaar weekend voor spelers met een Freethielverleden of zij die dichtbij een overeenkomst stonden met WB.
In de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Aalst, scoorde Gertjan Martens voor Oostende.
Ook Michiel Jonckheere vond de weg naar de netten voor de kustploeg en dat is de neef van Hans Belligh.
Onze volgende bekertegenstander Brussels, was met 3-0 kansloos in Tubeke en voor de thuisploeg hadden Jimmy Mulisa en Onana met elk een goal, een ruim aandeel in de winst.
Masmanidis benutte in Eupen een strafschop voor Wezet en leider Boussu Dour weet wel waarom het Koffi niet naar WB liet vertrekken. De Ivoriaan nam in Sint-Niklaas de beide treffers voor zijn rekening en doet zeker een gooi naar de trofee van topschutter.
In de met 2-1 gewonnen match van Roeselare tegen Heist scoorde Sven De Rechter en als ik me niet vergis las ik ooit in de Gele Ditjes dat die bij de Beverse jeugd heeft gespeeld.

PVW.