StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

WIE ZIJN ZE ?

In deze rubriek zullen we de komende maanden trachten af en toe kort een speler uit de B-kern voor te stellen. We lezen hun namen regelmatig in de verslagjes van de beloften, maar hoe komen ze bij Waasland-Beveren terecht, welke zijn hun ambities en hoe gaat het met de studies. Altijd leuk dit soort weetjes in het achterhoofd te hebben bij het lezen van een beloftenverslagje.

In dit nummer mag een Klein-Brabander de spits afbijten. Lennart Jenart

Lennart Jenart werd op 28 april 1993 geboren in Gent, maar woont al heel zijn leven in de Scheldegemeente Bornem. De 19-jarige Jenart heeft nog een 2 jaar oudere zus die naar de naam Elissa luistert en eveneens nog studeert. Dat hoopt ook Lennart de komende 3 jaar met succes te doen aan de Artesis Hogeschool van Antwerpen waar hij de richting sportleraar hoopt af te kunnen maken.

Lennart Jenart, 1.71 meter groot en 61 kilo licht, zette zijn eerste voetbalpasjes in clubverband bij de Bornemse provincialer Branst. Hij zou er 2 seizoenen voetballen en werd er opgemerkt door toenmalig Bornemcoach Steve Van Tongelen. Jenart bracht 6 jaar door in de jeugd van KSV Bornem, waarna 4 seizoenen volgden bij Willebroek-Meerhof en thans is hij bezig aan zijn tweede seizoen Waasland-Beveren. Zijn keuze voor WB was voordehandliggend. Lennart liep school aan het KA Beveren waar hij voor de optie voetbal koos. Hij kreeg er les van huidig assistent-coach David Penneman en Stijn De Rudder (ex-jeugdtrainer van WB).
Vorig seizoen ging de Klein-Brabander regelmatig trainen met de trein vanuit Bornem naar Beveren, maar dat was niet altijd zo handig. Dit seizoen kan hij vaker met de wagen meerijden.

Lennart is spits en speelde vorig seizoen bij de u19 van Stijn De rudder. De tweede helft tegen KAA Gent debuteerde hij onlangs op 10 september ll. met de beloften. Als grootste verschil tussen spelen met de beloften in tweede en eerste klasse, noemt Jenart de snelheid van uitvoering die naar zijn zeggen opmerkelijk hoger ligt in eerste. Dat Lennart tot nu toe weinig aan spelen toekwam bij de beloften, heeft o.a. te maken met het feit dat A-kernspelers die revalideren of afvallen voor de eerste ploeg, bij de beloften matchritme moeten opdoen of onderhouden. Beloften die naast de ploeg vallen, blijven wel betrokken en worden verwacht op de wedstrijden van hun ploegmaats.

Tijdens de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd van het fanion tegen Cercle, zat Lennart voor het eerst op de tribune dit seizoen. Als aanvaller heeft hij dan in het bijzonder oog voor de verrichtingen van onze spitsen. Jenart is een vriendelijke en rustige jongen die geen onrealistische doelen stelt. Veel bijleren en sportief zo hoog als mogelijk geraken, verder laat hij zich niet verleiden qua toekomstverwachtingen en als men het mij vraagt is dat een prima ingesteldheid.
We wensen Lennart Jenart een mooie toekomst in het voetbal en minstens even belangrijk, veel succes bij het aanvatten en voltooien van de hogere studies.

Patrick Van Wesemael.

PVW.