StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB VOLGENDE UITDAGING HEET LIERSE.

Zeer lastig, maar niet onmogelijk. Zou dat een juiste omschrijving zijn van de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd aanstaande zaterdag 22 september tegen Lierse ?
De supporters van Waasland-Beveren hebben het puntje in Genk gevierd als een heuse overwinning en in de kopjes van de spelers was dat wellicht net zo, maar de realiteit is niet meer of minder dan een weliswaar zeer kostbaar punt, maar uit onze rangschikking viel dat niet meteen af te leiden. Geen nood, want de ploegen waarvan we veronderstellen dat zij van een vergelijkbaar niveau zijn en die dit weekend wel 3 punten pakten, moeten vroeg of laat de verplaatsing naar Genk maken. Maar een kostbaar puntje uit de brand slepen komt pas volledig tot zijn recht indien de volgende opdracht volgens plan wordt afgewerkt en het plannetje van Dirk Geeraerd voorziet tegen Lierse ongetwijfeld voluit gaan voor de volle pot.

Ik heb het Lierse van de voorbije jaren om eerlijk te zijn niet geheel naar waarde geschat.
De Egyptische toestanden met voorzitter Samy Maged, deden mij te veel terugdenken aan een tweetal hoofdstukken uit de geschiedenis van KSK Beveren die geen happy end kenden (lees Nazmi en Guillou). Maar blijkbaar zijn de plannen van Maged heel wat beter onderbouwd, want vorig seizoen wisten de Pallieters zich keurig aan het degradatiedebat te onttrekken en ook nu lijkt het team van Chris Janssens weinig geïnteresseerd te zijn in play-off3.
Het bevindt zich in de rangschikking in goed gezelschap en was er verantwoordelijk voor dat Anderlecht dinsdag naar Milaan vertrok met wellicht toch een paar twijfels nadat het op het Lisp een late gelijkmaker moest incasseren. Opvallend : Lierse keek tot nu toe slechts één keertje tegen een nederlaag aan en dat mag best razend knap worden genoemd.
Het wordt vooral uitkijken en opletten voor de man in vorm Dolly Menga over wie ik de afgelopen weken heel wat positieve dingen opving (vooral zijn snelheid) en die afgelopen weekend werden bevestigd middels zijn late gelijkmaker tegen Anderlecht.

Voor Waasland-Beveren is de wedstrijd tegen Lierse vergelijkbaar met die van 3 weken geleden toen Cercle de gast was op de Freethiel. Daar waar in Genk alles mocht, niets moest, doen de mannen van Dirk Geeraerd er goed aan met niets minder vrede te nemen dan winst. Geen eenvoudige opdracht, maar evenmin een onmogelijke. Gesterkt door de 4 op 6 zou de spelersgroep overtuigd moeten zijn dat er mogelijkheden zijn met dit potentieel. Daarenboven heeft de match in Genk mij de verheugende vaststelling opgeleverd dat de huidige spelersgroep is samengesteld uit een smaakvolle cocktail van enerzijds klasse en anderzijds karakter en met die combinatie is men niet kansloos de plaatsen 15 en 16 achter zich te laten na 30 speeldagen.

Een belangrijk drieluik staat voor de deur. Na de wedstrijden tegen Lierse, OHL en Bergen kan waarschijnlijk een eerste richtinggevende balans worden opgemaakt. Is plaats 14 het hoogst haalbare, of mag iets optimistischer worden gedacht. Een evaluatie begin oktober schenkt zeker al iets klaardere wijn.

Patrick Van Wesemael.