StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* CLUBS DIE WEL WAT MET MEKAAR GEMEEN HEBBEN.
Vanavond staan op de Freethiel Waasland-Beveren en Lierse tegenover mekaar en dat is best een heel mooie affiche. Er is o.a. het interessante gegeven dat bij winst Waasland-Beveren naast Lierse klimt in de rangschikking en we dus echt tussen de grote mensen komen te staan. Nu zal de jongere generatie zich afvragen “grote mensen”, wat bedoelt hij daarmee ?
Ik bezit absoluut geen exacte informatie over het prachtige verleden van Lierse, maar het is er wel degelijk. Schitterende club altijd geweest met een formidabele jeugdwerking, meerdere kampioenstitels op het hoogste niveau en leverancier van meerdere Gouden Schoenen en topschutters. Lierse is vele jaren lang synoniem geweest voor mooi en aanvallend voetbal en laat daar graag de vergelijking met KSK Beveren beginnen. Ook op de Freethiel hebben enkele Gouden Schoenen rond gelopen, werden de geschiedenisboeken tweemaal aangevuld met de naam SK Beveren als kampioen van België en staat de naam van onze club even zoveel keer gegrift in de Beker van België. Geen idee van, maar ben er haast zeker van dat een club met een roemrijk verleden als Lierse, die fel begeerde beker minstens één keertje mee mocht nemen naar het Lisp. En het mooie aan zo’n Jupiler Pro League is toch dat we dit seizoen zulke mooie clubs over de vloer krijgen. Op de VRT-teletekst staat Lierse met 8 punten op een twaalfde plaats en nu ben ik even gaan piepen wie er in tweede klasse op de 12de plaats terug te vinden is en zo kwam ik bij Oudenaarde terecht. Met alle respect voor de woonplaats van onze coach Dirk Geeraerd en de sympathieke vereniging Oudenaarde, maar dan is Lierse natuurlijk een leukere affiche.

* WB beter dan Videoton ?
Het zijn uiteraard absurde vergelijkingen, maar het zware 3-0 verlies van Videoton in Genk afgelopen donderdag, deed mij persoonlijk even herinneren aan de knappe prestatie die de Geeraerd-boys vorige zaterdag in de Cristal-Arena hebben afgeleverd. Het donderdag ongrijpbare duo De Ceulaer-Vossen, was dat afgelopen zaterdag een stuk minder en dat verdient een groot compliment voor de hele ploeg, maar in het bijzonder onze defensie. Dat mogen jullie vanavond nog eens dik overdoen mannen !

* Groetjes van Snellie !
Toen ik gisteren onze peter Snellie aan de lijn had met het goede nieuws over de geboorte van Chloë, dochtertje van Kristof en Lisa Lardenoit-De Munter, heb ik uiteraard met interesse geïnformeerd naar Cappellen-Hamme van vorig weekend. Kristof bevestigde dat Hamme een haast zekere titelkandidaat is en dat is knap van de Wuitens. Cappellen mocht volgens Snellie blij zijn met dat ene puntje en goed om weten is dat de Hamse goal werd gemaakt door Stijn De Wilde en die kennen we natuurlijk nog van zijn tijd op de Freethiel. Kennen wel, maar weinig gezien !

PVW.