Met een knap schot in de draai op een hoekschop van Cavens, heeft Badash zaterdagavond een verdiend puntje op de Freethiel gehouden. Het was de tweede goal van Badash in 3 wedstrijden waarmee de Israëlische spits beduidend beter doet dan zijn spitsbroeder Vito Plut die wellicht ongeduldig wacht op zijn eerste doelpunt voor Waasland-Beveren. Nochtans was Plut gisterenavond in de eerste helft ver van slecht en was er behoorlijk wat verbazing bij de supporters begin van de tweede helft toen bleek dat Vito in de kleedkamer was gebleven. Badash daarentegen speelde een ongelukkige eerste 45 minuten, viel ook na rust niet op, maar bewees zijn neus voor goals met de late gelijkmaker.

Waasland-Beveren en Lierse brachten een best aangenaam kijkstuk ten tonele dat goed op en neer ging, maar in de beide zones van de waarheid liep het telkens net mis. Zo kon het gebeuren dat zowel Matz Sels van Lierse als Michaël Clepkens van WB, nauwelijks een bal moesten pakken. Enkel in het slotkwartier van de match toen WB volledig los was en als een bezetene joeg op de 1-1, toonde de Lierse-goalie tot tweemaal toe dat hem waarschijnlijk een mooie carričre als doelman staat te wachten. Zowel Seoudi als Farssi raakten toen niet voorbij een uitstekend keepende Sels. Keerpunt in de wedstrijd lag zowat halverwege de tweede helft wanneer WB alles op alles zette om minstens een puntje op de Freethiel te houden en de ingevallen El Gabas op een counter de bovenkant van de lat trof. Het zou niet verdiend zijn geweest, maar van die bedenking had wellicht niemand bij Lierse wakker gelegen.
De bezoekers waren overigens zeer gretig aan de partij begonnen en aanvankelijk hadden de mannen van Drik Geeraerd de grootste moeite om het tempo van de Pallieters bij te benen. Grote kansen leverde het al bij al niet op, maar vooral Yasser was een voortdurende dreiging.
Door de blessure van D’Ulivo diende Dirk Geeraerd zijn defensie te herschikken en dat was vooral voor kersverse papa Kassim Doumbia een pijnlijke zaak, want hij speelde een draak van een wedstrijd centraal achterin. Er kwam geen bal die van zijn voet vertrok aan en daarenboven had hij de pech in de eerste helft een domme strafschop te veroorzaken. Een lichte penalty zoals WB er in nagenoeg elke wedstrijd wel eentje kon claimen, maar hij telde en werd ook proper omgezet door Okka.

De partij eindigde dus op 1-1, maar als de late gelijkmaker een kwartiertje eerder was gevallen, zat er ongetwijfeld een driepunter in. Sibum, Ladričre, Farssi en Badash waren zaterdagavond niet in hun dagje. Kristof Lardenoit trok behoorlijk zijn streng als eenmalige rechtsachter, maar misschien wel de uitblinker van de avond liep aan de andere kant van de defensie. Gal Shish die ondermaats debuteerde in Kortrijk, is in een mum van tijd uitgegroeid tot een geweldige linksback die regelmatig zijn flank afdweilt met splijtende rushes die meestal worden besloten met een prima voorzet. Maar ook Belhocine is na een moeizame start, heel sterk bezig. Bij hem was het blijkbaar een kwestie van wedstrijdritme en nu dat er is, bewijst hij week na week van grote waarde te zijn voor WB.
De invalsbeurt van Jurgen Cavens werd blijkbaar met gemengde gevoelens beoordeeld, terwijl Da Silva altijd wel een nummertje in petto heeft als hij mag invallen.
Seoudi werd wel vervangen, maar speelde tot aan zijn vervanging zeer degelijk alsof hij het hogere niveau stilaan in de benen heeft. Lepoint kende een onopvallende invalsbeurt.