StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB ONS NIET LATEN VERRASSEN.

In Brussels op zoek gaan naar eerste winst buitenshuis.
Er zijn woensdagavond wel geen competitiepunten te verdienen in Brussels en ik ben ervan overtuigd dat heel wat supporters een overwinning in Leuven volgend weekend zouden verkiezen boven qualificatie in het Edmond Machtenstadion, maar een uitschuiver woensdag zou naast een gemiste kans om een mooi bekerparcours af te leggen, vooral een slechte zaak voor het vertrouwen zijn. Met alle respect voor het sympathieke Brussels met zijn flamboyante preses Vermeersch, zou dit bekertreffen toch tot een goed eind moeten worden gebracht. Qualificatie zou dan synoniem zijn met vertrouwen tanken voor de zeer belangrijke wedstrijd van komende zaterdag in stadion Den Dreef.

Het prettige aan zo’n bekertornooi is dat er telkens weer verrassingen worden genoteerd.
Was het vorig seizoen dat Rupel-Boom in Anderlecht ging winnen ? In het verleden gebeurde het wel eens dat de topclubs omwille van een overvolle kalender het bekertornooi links lieten liggen door bv. met een veredeld beloftenteam aan te treden, maar daar is de laatste jaren wel wat verandering in gekomen. Maar de verassingen zijn gebleven en dat is hetgeen zo’n bekertornooi aantrekkelijk maakt. Gelukkig worden verrassingen niet enkel in de beker opgetekend. Brussels verzamelde tot aan het begin van vorig weekend slechts één schamel puntje, maar zette afgelopen vrijdagavond orde op zake door Eupen met 2-1 verlies naar de Oostkantons terug te sturen. Die stunt zal de thuisploeg zeker aangrijpen om in de confrontatie met Waasland-Beveren waarin het niets te verliezen heeft, ontspannen aan te pakken en voluit in zijn kansen te geloven.

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen was het competitieduel van 7 januari van dit jaar in tweede klasse toen Seoudi en Onana in de slotminuten en door toedoen van een goed debuterende Cavens, een scheve situatie alsnog konden recht zetten (1-2).
Nu zal Dirk Geeraerd naar de buitenwereld graag verkondigen dat de competitie absolute prioriteit geniet, maar ik kan mijn nauwelijks voorstellen dat een winnaarstype zoals onze coach, qualificatie voor de 8ste finales bewust te grabbelen zou gooien en laat ons hopen dat zijn spelers over dezelfde ingesteldheid beschikken. Een eventuele affiche op de Freethiel tegen OHL zou immers niet mis zijn, maar laten we het houden bij het spreekwoord over de beer en het vel.

Patrick Van Wesemael.