StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB GEBRUIK MAKEN VAN TWIJFELS BIJ OHL.

Op speeldag 9 staan zaterdagavond OH Leuven en Waasland-Beveren tegenover mekaar in Den Dreef. Met winst kan WB haasje-over spelen met de Vlaams-Brabanders, maar het zal vooral zaak zijn niet te verliezen en de kloof met de Leuvenaren te beperken tot maximum 2 punten.

Midweeks stond er bekervoetbal op het programma en daar zijn zowel OHL als WB, niet veel wijzer uit geworden. Leuven verloor, eerder verrassend, met 2-1 aan de kust bij KV Oostende en daar was een negatieve hoofdrol weg gelegd voor doelman Logan Bailly. Benieuwd of de ex-Rode Duivel nog langer de voorkeur zal krijgen van trainer Ronny Van Geneugden.
Waasland-Beveren plaatste zich wel voor de volgende ronde en krijgt datzelfde KVO van Fred Vanderbiest over de vloer eind november, maar de manier waarop Brussels na het spelen van verlengingen opzij werd gezet, was zonder glans. In het bekerjargon spreekt men dan over “opdracht volbracht”, maar er viel helaas veel te weinig te beleven.

In competitieverband deden beiden ploegen het vorig weekend een stuk beter. OH Leuven behaalde, een weliswaar gelukkig, gelijkspel op Daknam (2-2) en WB kwam in de slotfase van de wedstrijd tegen Lierse verdiend op gelijke hoogte (1-1) met opnieuw Badash aan het kanon die met 2 goals in 3 wedstrijden een mooi schema hanteert. Als we nog een stapje verder terug gaan, kan Waasland-Beveren een knap (eveneens ietwat gelukkig puntje) voorleggen na zijn bezoek aan KRc Genk, terwijl de Leuvenaren in Den Dreef nipt het onderspit moesten delven tegen een onder stoom rakend Zulte-Waregem. En dat laatste speelt niet echt in ons voordeel natuurlijk, want de mannen van Ronny Van Geneugden zullen niets aan het toeval overlaten om die uitschuiver recht te zetten en sowieso zal OHL op revanche belust zijn na de midweekse eliminatie in het Oostendse Albertparkstadion.

Zou de Leuvense prijsschutter en ex-Beverenspeler Ibou al voldoende hersteld zijn ?
Ondanks het verlies in Oostende heeft Ronny Van Geneugden wellicht een lichtpuntje over gehouden aan deze slecht afgelopen bekermatch, want de aansluitingstreffer werd gemaakt door Joren Dehond en als mijn gegevens kloppen is die er amper 17.
Met een zeer verdienstelijke veertiende plaats wist OHL vorig seizoen zich al bij al vrij gemakkelijk te handhaven op het hoogste niveau en met de immer rustige Ronny Van Geneugden heeft het een coach die zijn spelers kan overtuigen dat deze stunt opnieuw mogelijk is. Velen zagen het verblijf van de Vlaams-Brabanders in de Jupiler Pro League beperkt tot één seizoen, maar de club van voorzitter Jan Callewaert bewaarde de rust toen het af en toe wat minder ging en werd hiervoor beloond met minstens 12 maanden langer eersteklassevoetbal. En er heerst naar verluidt een prima sfeertje in stadion Den Dreef.
En als ik het behoud van OHL een stunt noem, bedoel ik vooral dat hun budget niet eens zoveel groter is dan dat van WB.

De bekerwedstrijd van woensdag meegerekend, is WB 4 wedstrijden ongeslagen gebleven en dat serietje mag van mij gerust nog een lange staart krijgen, zeg maar een serie worden.
Shish en Badash doen zaterdag hopelijk opnieuw mee, want hun ontbreken plus dat van de man in vorm D’Ulivo, was in Brussels een groot gemis. Nochtans speelde Badash zaterdag tegen Lierse geen grote wedstrijd, maar goeie spelers zijn in staat zelfs dan hun goaltje mee te pikken. En wie weet heeft Plut wel vleugels gekregen na zijn eerste officieel doelpunt in het shirt van Waasland-Beveren. Maar ik ben er van overtuigd dat we opnieuw moeten hopen op een sterke Michaël Clepkens, want die hield zijn ploeg in Brussels de eerste helft in de wedstrijd.

Patrick Van Wesemael.