Spektakelmatch met overdreven score.
Met Franco Zennaro had Dirk Geeraerd de toverhoed boven gehaald in de hoop een waardig alternatief te hebben voor het opvangen van de blessure van Cedric D’Ulivo.
En het moet gezegd, op een actie van Ibou na in de tweede helft waarbij Franco zich nogal gemakkelijk liet uitspelen, deed de 19-jarige Zennaro het meer dan behoorlijk.
De eerste 45 minuten waren gelijk opgaand met het meeste balbezit voor WB, maar het was OHL dat met een 1-0 bonus naar de kleedkamer mocht na een knappe kopbal van Pouga. Nochtans had Farssi halverwege de eerste helft een uitstekende mogelijkheid om de Waaslanders op voorsprong te schieten, maar Bailly redde de meubelen voor OHL. Overigens, Farssi speelde een beresterke wedstrijd, maar zijn productiviteit mag nog wat worden opgeschroefd.

WB kwam scherp uit de kleedkamer en dat resulteerde al vroeg naar de gelijkmaker van Lepoint. Lang konden de bezoekers niet genieten van die gelijkmaker, want met een schitterende vrijtrap bracht de Ijslander Gislason zijn ploeg opnieuw aan de leiding. De wedstrijd bleef goed op en neer gaan en in de 67ste minuut werd Badash aan het truitje getrokken door De Roeck. De Israeliër klaarde zelf de klus en zit met 3 goals uit 4 wedstrijden aan een wel zeer mooi gemiddelde. En wederom kon de juichende ploeg onvoldoende gebruik maken van die opsteker, want amper 4 minuten later leverde een rush van de ingevallen Ibou een doelpunt op voor Pouga. Badash was net daarna dichtbij de 3-3, maar Bailly die afgelopen woensdag in Oostende nog zwaar in de fout ging, verhinderde de op dat moment verdiende gelijkmaker. Wat daarna volgde kon perfect worden voorspeld. Waasland-Beveren had geen keuze en moest alles op alles zetten in zijn jacht op de 3-3. Ofwel valt die, ofwel wordt de zee van ruimte die daardoor beschikbaar komt optimaal benut door de tegenstander en helaas was dat het geval. Ibou mocht zijn knappe invalsbeurt verzilveren met 2 late goals en zag tussendoor gelegenheid om een strafschop keihard tegen de paal te vlammen. Een veel te zwaar verdict voor onze jongens die vaak veel balbezit hebben, maar daaruit al bij al te weinig doelgevaar creëren. Het voorspelde leer/aanpassingsproces ? Oktober komt er aan en weten jullie nog wat Dirk Geeraerd enkele weken geleden voorspelde ?

Met verliezen kan men onmogelijk goede zaken doen. De verhoopte 4 op 6 uit de wedstrijden tegen Lierse en OHL is met 1 op 6 mager uitgevallen. Toch valt de ploeg weinig te verwijten. De bal die in Genk wel voor ons rolde, hobbelde in een aantal andere wedstrijden te vaak in het voordeel van de tegenpartij. En we zouden het haast vergeten : we hebben de eerste penalty beet. Merci Meneer Delferičre en leuk dat Badash zo’n uniek cadeau wist te verzilveren. Dat we er ook eentje moesten incasseren was bij een tussenstand van 4-2 minder dodelijk. Laten we ons optrekken aan de woorden van OHL-coach Ronny Vangeneugden die na de wedstrijd eerlijk toegaf dat het mee had gezeten, dat het prettig is voor een weekje in de buik van het klassement te mogen vertoeven, maar anderzijds voldoende realist was om te beseffen dat de kaarten er volgende week heel anders kunnen bijliggen. Winst volgende week van WB tegen Bergen, zou ons zomaar op een plaats in de rangschikking kunnen brengen die na 30 speeldagen recht geeft op deelname aan play-off2. Er komt stilaan afscheiding onderaan, maar dat kan een momentopname zijn, want 2 opeenvolgende overwinningen laat de wereld er plots heel anders uitzien.