StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat doen profvoetballers op een vrije dag ?
Je zou denken : ze hebben er genoeg van. Bijna dagelijks trainen, match spelen en veel voetbal op televisie. Toch zijn er profs die er nooit genoeg van krijgen en op hun vrije dag de gewezen ploegmaats nog eens gaan opzoeken. Dat was zondag jl. het geval met Karim Belhocine die een aandachtig toeschouwer was op de 18-uurwedstrijd tussen Kortrijk en Standard. Goed gezien van Karim, want hij sloeg meteen 2 vliegen in één klap. Of zou Belhocine stiekem een scoutingopdracht van Dirk Geeraerd hebben gekregen ?

* Was het onze ex-peter ?
Ik las bij de doelpuntenmakers van Westerlo de naam Van Belle opduiken. Zou het over onze gewezen peter van Den Belly’s gaan ? Wesley zat vorig seizoen nog bij onze noorderburen en draaide met Eindhoven in de Nederlandse tweede klasse een schitterend seizoen waarin regelmatig voor hem een hoofdrol was voorzien.
En nu we het toch over ex-Freethielspelers hebben, Onana prikte er zaterdag weer eens 2 in voor Tubeke op het veld van Sporkring Sint-Niklaas. De 0-5 zal Czernia geen goed doen en wat Onana betreft, als ik iets op te merken heb ten opzichte van het bestuur van WB, dan is het dat ik persoonlijk Onana achter de hand had gehouden. Volgens mij betaalbaar, zelf ook geïnteresseerd en reken maar, jaarlijks goed voor een portie goals op een diefje.

In vierde provinciale Oost-Vlaanderen was er een puntendeling tussen Sombeke en YB Beveren (1-1). In vierde klasse A zakte Terioden-Welle door het ijs tegen Zele. Het werd 0-3, maar coach Robby Buyens kan als geldig excuus inroepen dat hij een bijzonder zwaar weekend achter de rug had vanwege open deurdagen bij Mercedes.
In derde klasse A won Bornem de Scheldederby tegen Temse met 3-2. Sadio Ba verloor met Rc Mechelen van leider Hoogstraten (2-3). Winst ook voor Berchem en Bart Selleslags in Izegem. Berchem kreeg de afgelopen weken enkele gevoelige tikken en dan is zo’n 1-2 uitzege bijzonder deugddoend. In lifttermen en verdiepingen uitgedrukt zou ik het kunnen omschrijven als van de -1 naar +1 stijgen. Voor Snellie en co gaat het van kwaad naar erger. Cappellen verloor thuis van een zwak Brakel en dat was voor trainer Steven Giel voldoende aanleiding om de eer aan zichzelf te houden.

In Engeland was een knappe goal van Gervinho tegen leider Chelsea onvoldoende om een puntje thuis te houden. En zondagavond om 22 uur begon Espanyol-Atletico Madrid. Geen spoor te bekennen bij Espanyol van Romaric, maar wel een zeer puike prestatie van Courtois die een rustige avond beleefde, maar in het wedstrijdslot een drietal keer succesvol moest tussenkomen.

PVW.