StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Met dank aan de bezoekers van onze website.
Het is vandaag een alshetware nieuwsarme dag, maar omdat ik wat recht te zetten heb van gisteren, zijn er toch Freethielsprokkels vandaag. Zou ik durven foutieve informatie in de wereld sturen om het nadien te kunnen corrigeren ? Helemaal niet hoor en het beste bewijs dat alles hier op louter persoonlijk initiatief wordt bijeengebracht met de bedoeling de KSKB-familie blijvend te boeien omwille van het onvergetelijk verleden.
Ter zake nu : Ndri Romaric speelt met ingang van dit seizoen voor Zaragoza en niet meer voor rode lantaarn Espanyol Barcelona zoals ik hier gisteren verkeerdelijk heb gemeld.
Gelukkig maar voor Romaric, want Espanyol (ex-club ook van Erwin Lemmens) staat stijf onderaan met 1 puntje uit 6 wedstrijden. Dan doet Zaragoza met 6 uit 6 het een stuk beter, maar met een vijftiende plaats (in Spanje nemen er 20 ploegen deel aan de competitie) heeft Zaragoza voorlopig evenmin weinig overschot. Trouwens, ik ben er bijna zeker van dat Rudy Beck in zijn Gele Ditjes de overstap van Romaric naar Zaragoza hier heeft besproken.
Komend weekend is er de topper tussen Barcelona en Real Madrid, althans op papier, want in de stand heeft Barça na amper 6 speeldagen een ongebruikelijke voorsprong van 8 punten genomen op de rivaal uit de hoofdstad. Barça weet dus wat het moet doen om de competitie weer wat nieuw leven in te blazen, haha ! Vanavond is er alvast in de CL een duel dat zich op papier aankondigt als “om vingers en duimen van af te likken”, nl. Benfica-Barcelona. Overigens, de Clasico zondag wordt afgetrapt om 20 uur. En om het hoofdstukje Spanje helemaal af te sluiten : deze week was ik toch gegrepen door een uitspraak van ’s werelds beste (niet mooiste) voetballer Lionel Messi. Hij wordt binnenkort vader, maar dat is op zichzelf niets ongewoons. Wel zijn uitspraak dat hij na zijn voetbalcarrière liever zou herinnerd worden als een “goed mens”, dan als de gewezen beste voetballer van de wereld. Aan dat laatste zal zijn bankrekening hem wel herinneren, maar ik vond het een even aangrijpende uitspraak als destijds van Yaya Touré die hoopte zijn loopbaan in Beveren af te sluiten. In beide gevallen is het misschien wat naïef te denken dat zij hun wensen voor werkelijkheid nemen, maar het idee dat zulke wereldsterren al bij al ook maar gewone mensen zijn met de daarbij behorende gevoelens, schept wel een speciale band.
Ik vroeg mij ook af gisteren of de Westelse doelpuntenmaker Van Belle misschien wel de ex-peter van Den Belly’s was, maar diens naam is blijkbaar Nick met een verleden bij Club Brugge en niet Wesley. Bedankt Riet, Philippe VDB en Rudy Beck voor de zeer alerte reacties.

PVW.