StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Een eer om met de Caje te mogen werken.
Snellie heeft het goed bekeken. Hij heeft al wel wat trainers versleten, maar de Caje stond nog niet op zijn lijstje, maar daar komt vanaf maandag verandering in. Gisteren raakte immers bekend dat Jan Ceulemans derdeklasser Cappellen gaat trainen. Knap toch dat een monument als Ceulemans na een seizoen vol kommer en kwel bij Westerlo, zich niet te beroerd voelt om met zijn rijke ervaring een ploeg uit de nood te helpen in derde klasse. Die voetbalmicrobe, het is toch een raar beestje als je het mij vraagt. De Caje is dus over een dikke maand op Breeven (stadion van Bornem) te zien met Cappellen, maar wij gaan vooral voor Snellie eens kijken natuurlijk.

* Sadio Ba werkloos.
Ondanks een nog behoorlijke zesde plaats in de rangschikking, heeft Rc Mechelentrainer Sadio Ba te horen gekregen dat hij mag opstappen. Racing stond zelfs even mee aan kop, maar we hebben het hier al eerder gesteld dat in derde klasse A alles mogelijk is. Sadio Ba en Jan Ceulemans zullen mekaar dus niet als concurrenten in de ogen zien dit seizoen, alhoewel men in het voetbal nooit van iets mag verschieten.

* Wisselend succes voor de CL-Ivorianen.
Als het goed is zeggen we het graag, maar het is mijn plicht om ook melding te maken van mindere prestaties. Waar Yaya Touré bijna wekelijks wordt uitgeroepen als sterkhouder van een (heel sterk team Manchester City), had de gewezen speler van KSK Beveren het woensdagavond bijzonder lastig. Tegen Dortmund dreigden zowel Yaya persoonlijk als zijn ploeg Manchester City, bij momenten compleet door het ijs te zakken. Maar zoals zo vaak hebben grote ploegen dat tikkeltje meeval en zo kon City in de slotseconden op strafschop nog langszij komen op een moment dat de Duitse kampioen Dortmund de match al lang had moeten beslissen. Gervinho en Arsenal kwamen er beter van af. Arsenal won met 3-1 van het Griekse Olympiakos en Gervinho was een keertje auteur en aangever van een doelpunt. Ook afgelopen zaterdag tegen leider Chelsea was Gervinho verantwoordelijk voor een prachtig doelpunt. Hij is altijd al een schitterende speler geweest, maar de afwerking liet hem wel eens in de steek. Als ook dat in de toekomst gaat lukken, heeft Arsenal een zoveelste goudhaantje in de rangen.

PVW.