StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB PUNTEN OP DE FREETHIEL HOUDEN.

Er komt stilaan wat afscheiding onderaan de rangschikking in de Jupiler Pro League. Cercle, WB, Charleroi en Lierse doen er goed aan wat vaker met winst aan te knopen om het kwartet Mechelen, Lokeren, Bergen en OHL in het vizier te houden. Daar tussenin zit nog wel Standard, maar we nemen aan dat die hun verblijf in de kelder van eerste klasse slechts van tijdelijke duur is.

Resultaten in de sport zijn vaak doorslaggevend, maar om te stellen dat ze allesbepalend zijn, is dan weer te kort door de bocht. In de statistieken zal OHL-WB worden opgenomen met een 5-2 eindstand, maar die cijfers waren geen correcte weergave van de verhoudingen tussen de lijnen. Het pleit voor OHL dat het is blijven zoeken naar een voorsprong, maar WB komt de verdienste toe dat het veerkracht toonde waardoor 20 minuten voor tijd nog geen zinnig woord kon worden gezegd over de afloop. Maar toen ontbond killer Ibou zijn duivels waardoor de match in een beslissende plooi werd gelegd, ook al omdat WB natuurlijk geen keuze had bij een 3-2 achterstand en risico’s moest nemen.
De neutrale supporter zal zaterdag in Leuven een fijne avond hebben beleefd, maar in het Beverse vak werd daar zonder twijfel anders over geoordeeld, want voorlopig primeert het resultaat op het spektakel.

Komende zaterdag 6 oktober moeten de mannen van Dirk Geeraerd opnieuw een killer in de ogen zien. Het is een killer die bezig is zichzelf in ere te herstellen, want Jeremy Perbet komt van heel ver terug. En dat hij er op zeer korte tijd weer staat, zegt voldoende over zijn klasse/neus voor doelpunten. Een verhoopte toptransfer bleef vorig seizoen uit waardoor hij bij de competitiestart ook bij de ploeg van Enzo Scifo compleet uit beeld verdween. Het speelde zeker niet in het voordeel van Perbet dat de Henegouwers een vliegende start namen, maar een terugval leidt vaak tot de gekste beslissingen en zo werd Perbet weer opgevist. Met succes, want vorige week woensdag voor de Beker van België scoorde hij driemaal en vorig weekend was de Fransman matchwinnaar tegen Beerschot. En met Jarju en Nong heeft Scifo nog wel een aantal offensieve ijzers in het vuur die in staat zijn het verschil te maken.

Dat Waasland-Beveren zaterdag al met het mes op de keel speelt is overdreven, maar er mag geen tijd meer worden verloren om te tweede overwinning van het seizoen bij te schrijven. Alleen met driepunters kan Charleroi en Lierse het vuur aan de schenen worden gelegd.
Ik vrees dat de terugkeer van D’ulivo en Ghadir nog niet voor dit weekend is waardoor misschien Franco Zennaro een tweede kans krijgt. Plut heeft de afgelopen weken veel gegeven en wanneer als spits dat doelpunt uitblijft ‘Brussels niet meegerekend), voelt men die inspanningen des te meer en was Ghadir een interessant alternatief geweest.
Akkoord, ons puntenaantal is onvoldoende momenteel, maar we waren zelden de onderliggende partij en aan dat gegeven moeten we ons optrekken om die gelijkwaardigheid in het spel meer te vertalen naar hoger rendement.

Zou dit een leuke theorie zijn : een soort onderlinge competitie met Cercle, Charleroi en Lierse. Als we dit weekend zouden winnen bestaat de kans dat we op gelijke hoogte of over Charleroi of Lierse komen/gaan. In dat geval hebben we nog 20 kansen/wedstrijden om ons doel (rechtstreeks behoud) te verzekeren. Want ondanks de gerechtvaardigde twijfels over het tot een goed einde brengen van dit doel, is dat wel de realiteit. WB is ver van uitgeteld, doet zelfs volop mee. We gaan er voor zaterdag gasten !

Patrick Van Wesemael.