We hadden gehoopt op 3, het werd er maar eentje en daar moeten we al bij al blij mee zijn. Dit is in het kort het verhaal van een wedstrijd die ondanks zijn 4 doelpunten en 3 afgekeurde goals, te zelden kon boeien. Als de aandacht van de supporters wordt getrokken door gekibbel op de bank, schort er iets met het niveau van de wedstrijd en dat was zaterdagavond zeker het geval. Vreemd toch dat Plut bij de thuisploeg in een wedstrijd die per se moest gewonnen worden, op de bank vertrok.
De mannen van Scifo begonnen het best aan de wedstrijd, maar vertaalden dat overwicht evenmin naar uitgespeelde doelkansen waardoor Clepkens in de eerste helft amper aan het werk werd gezet, behalve één keer toen hij een eigen misser alsnog kon goed maken. Zodra het openingskwartier achter de rug was, kon WB zorgen voor evenwicht in het spel, maar 2 opeenvolgende goeie passen geven na mekaar was in die periode eerder uitzondering dan regelmaat. De openingsgoal op slag van rust viel werkelijk als een donderslag bij heldere hemel. Een Barcelonagoal nog wel met Da Silva mee in de opbouw, Shish met een gouden voorzet en Seoudi met de fantastische kopbal. Te goed beloond voor een zeer matige eerste helft, maar dat vonden de supporters van WB onder de rust niet zo erg.

Waasland-Beveren kwam gesterkt door die late goal, flink uit de kleedkamer. Het breekpunt van de wedstrijd zat er meteen aan te komen. Badash zette Seoudi aan het werk en die stevende op zijn tweede doelpunt af, maar nadat hij de doelman had omspeeld, kon Monteyne de bal nog net voor de lijn keren. Iets te nonchalant/zelfzeker afgewerkt van Seoudi ? Achteraf is het altijd makkelijk praten natuurlijk, maar het was wellicht de beslissing geweest. De gelijkmaker die op basis van de eerste helft terecht was, werd gemaakt door Nong op assist van Perbet, maar diezelfde Nong had met een tweede gele kaart voor protest al onder de douche moeten staan. WB was toch weer even aangeslagen en Bergen rook zijn kans. Jarju vond na een schitterende rush met een afstandstrap de lat op zijn weg naar de 1-2, maar goaltjesdief Perbet liet zien dat alle heisa rond een transfer wel degelijk draaide om een geweldige spits. Misschien maakte hij het doelpunt vanuit buitenspel, maar voordien was hij een tweetal keer afgevlagd waarvan één keer twijfelachtig. Dirk Geeraerd voelde de bui al hangen en gooide alles in de strijd om een puntje uit de brand te slepen en dat lukte nog ook, zij het met het nodige fortuin. Onnodige fout op Belhocine en strafschop. Blijkbaar was er heel wat discussie over wie zou trappen, want naar verluidt hadden ook Lepoint en Cavens wel zin om de 2-2 te netten. Dirk Geeraerd was woest, maar Badash trok zich weinig aan van de Belgische taalstrijd en klaarde met meer geluk dan kunde de klus.

Met de 2-2 schiet WB weinig op. Een overwinning zou ons voorbij Charleroi hebben gebracht, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we daar geen aanspraak konden op maken.
Momenteel mist de ploeg een leidersfiguur die het elftal over een dood punt in een wedstrijd kan helpen. Lepoint mist daarvoor nog te veel wedstrijdritme en Sibum heeft tot nu toe te weinig regelmaat in zijn prestatie. Als het wat minder gaat wordt altijd halsreikend uitgekeken naar de afwezigen en dat zijn thans D’Ulivo en Ghadir. De Fransman maakt in Anderlecht waarschijnlijk zijn comeback, maar dat lukt Ghadir vermoedelijk niet. De 2 op 9 in de wedstrijden van de waarheid tegen Lierse, OHL en Bergen, is een te povere, maar nog geen hopeloze balans. Het interlandvoetbal van volgend weekend brengt tijd om even te bezinnen.