StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jupiler Pro League neemt weekje rust.
Het is wellicht totaal overbodig om te herhalen, maar dit weekend staat er interlandvoetbal op het programma. Laat ons hopen dat die stop in het voordeel speelt van Ghadir en D’Ulivo die beide herstellend zijn van een blessure. D’Ulivo heeft zich op enkele weken tijd ontpopt als een zeer bruikbare speler, het half uurtje van Ghadir in Kortrijk waarin hij WB langzij kopte, maar het doelpunt voor buitenspel werd afgekeurd, liet alvast het beste verhopen.
De elfde speeldag wordt op vrijdag 19 oktober geopend met de wedstrijd Anderlecht-WB.

* YB Beveren haalt fors uit.
Zondagnamiddag heeft YB Beveren zijn sterke competitiestart nog eens extra in de verf gezet met een klinkende 6-1 overwinning tegen Wieze B. In de stand blijft YB met 14 punten slechts één puntje achter op leider Bazel B.
In vierde klasse was het Terioden-Welle van Robby Buyens goed op dreef in Harelbeke. Het won met 1-3 en als supporter van Terioden kan men beter mee op verplaatsing gaan om zijn ploeg te zien winnen, want de 3 overwinningen tot nu toe werden telkens buitenshuis behaald. In eigen stadion daarentegen werd nog geen enkel punt opgetekend.
Het aanstellen van een nieuwe coach bij Cappellen heeft al vruchten afgeworpen. Zelfs van in de tribune heeft Jan Ceulemans invloed op zijn toekomstig team, want Cappellen trok aan het langste eind in Turnhout (1-2). Verbiest viel geblesseerd uit aan de knie en vanavond staat Ceulemans voor het eerst voor zijn groep. Snellie zag WB-Bergen op televisie.
In tweede klasse voel ik mee met Czerniatynski, want verliezen en Van Lijsebetten, dat heeft iets van een water-en-vuurreactie bij de preses van Sportkring Sint-Niklaas. Verliezen tegen het huidige Aalst is echter geen schande, maar het geduld van de voorzitter loopt ongetwijfeld op zijn laatste benen.

PVW.