StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Clepkens speelklaar voor Anderlecht ?
Volgens de officiële website van WB is onze clubarts optimistisch over de speelkansen van Michaël op Anderlecht volgende week vrijdag 19 oktober om 20 uur. Het barstje in de knie na een botsing met Bergenspeler Sapina, blijkt dus minder erg dan aanvankelijk gevreesd.

Na 10 competitiewedstrijden + bekermatch in Brussels, is het zinvol een bescheiden tussenbalans op te maken over hoe Clepkens de stap voorwaarts naar eerste klasse heeft gezet.
Opgelet : deze mini-evaluatie is louter gebaseerd op een mix van wat ik zoal opvang van verschillende supporters en komt dus niet uit officiële clubkringen. Daarmee wil ik geenszins suggereren dat de mening van onze supporters waardeloos is, want uiteindelijk is elk bestuurslid of medewerker van de club een supporter (althans, dat zou de basis moeten zijn).

Pakweg 5 jaar geleden speelde Michaël Clepkens met Rc Mechelen nog in derde klasse en maakte er ophef in bekerwedstrijden tegen Waregem en het toenmalige GBA. De overstap naar Waasland-Beveren is dat een klasse hoger speelde, is onopgemerkt kunnen gebeuren. Alhoewel, onopgemerkt bleef zijn debuut in de tweede klasse niet, want Michaël verwerkte die persoonlijke promotie moeiteloos en werd aan het einde van dat eerste seizoen tweede klasse nagenoeg unaniem uitgeroepen tot beste doelman van de reeks. Niet kwaad voor iemand die pas de sprong naar de op een na hoogste klasse van ons vaderlands voetbal heeft gemaakt. De grote vraag op dat moment was of de inwoner van Ganshoren zijn stijle opgang in zijn tweede jaar op de Freethiel kon bevestigen en ook hierop was het antwoord, ondanks een stevige blessure, volmondig ja. Met deze schitterende beoordeling had Clepkens sterke troeven in handen om de uitdaging “eerste klasse” met succes aan te pakken en het moet gezegd, na 10 wedstrijden op het hoogste niveau + een gewonnen bekermatch op het veld van Brussels, heeft Cleppi zijn ploeg nog nauwelijks in de steek gelaten. Wel een aantal onzekere tussenkomsten die misschien een paar puntjes hebben gekost (op Kortrijk, in OHL), maar we hebben evengoed een aantal punten aan Clepkens te danken zoals thuis tegen Cercle en op Genk. Kortom, de tussenbalans is positief en dat mag gezien de best stijle opgang die Michaël op enkele jaren tijd heeft meegemaakt, een succes worden genoemd. Zijn kwaliteiten als geweldige lijnkeeper blijken ook in eerste klasse een schitterend wapen te zijn en de verbeterpunten blijven voorlopig zijn soms onoordeelkundig uitkomen. Er is dus nog wel wat werk op de plank, maar als doelman en middentwintiger biedt dat voldoende perspectief om zijn evolutie vol vertrouwen tegemoet te zien.
De twijfels over zijn kunde zijn minimaal en het is niet meer dan logisch dat Dirk Geeraerd aan het seizoen met Clepkens begon, maar wel een beetje jammer dat Collin Coosemans bv. in Brussels voor de Beker van België geen officiële speelminuten mocht maken.
Het belang van een sterke en gemotiveerde tweede doelman hoeft amper onderstreept en dan was een bekerselectie voor Collin misschien wel wenselijk geweest. Nu ja, de trainer is baas en misschien beschikte Coosemans op dat moment niet over al zijn fysieke mogelijkheden aangezien hij in dit seizoen toch al een paar keer met een blessure had af te rekenen.
Zou deze evolutie in het nadeel van de Gentenaar kunnen spelen als hij straks onverwachts aan de bak moet ? Heeft hij aan wat wedstrijdjes met de beloften voldoende om zijn niveau te houden ? De toekomst zal het leren.

PVW.