StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zit er soms toch logica in het voetbal ?
Tot nu toe kon Waasland-Beveren slechts eenmaal een competitiewedstrijd winnend afsluiten.
Op de zesde speeldag kwam Cercle naar de Freethiel en dankzij 2 knappe goals van Badash en Ladrière, was de eerste driepunter in het bestaan van de fusieclub op het hoogste niveau een feit. Een keertje gewonnen en tegen wie ? Juist, Cercle en laat dat nu precies de ploeg zijn die de rij sluit. Dus toch een stukje logica !

* Waarom willen grote sporters zich altijd boven de maatschappij stellen ?
Meestal heb ik het in deze rubriek over voetballers en liefst zij die een Freethielverleden hebben. Als ik hierop een uitzondering maak, heet het onderwerp van gesprek meestal Greg Van Avermaet en dat is inderdaad een grote uitzondering in positieve zin. Man met een SK Beverenverleden en misschien wel behorend bij de beste 10 wielrenners ter wereld nu al enkele jaren en dat is en blijft uniek. Maar laat het mij kort ook even hebben over een andere wielergod nl. Tom Boonen. Ik heb de grootste bewondering voor Toms exploten op de fiets. Een kanjer die ons als landgenoot meermaals heeft laten kennismaken met wat precies een kippevelmoment is.
Wat ik echter totaal niet begrijp is dat Tom verzaakt aan zijn burgerplicht om als opgeroepen bijzitter voor de komende verkiezingen, forfait te geven. Buitenlandse sponsorverplichtingen heet zoiets, terwijl de datum van de verkiezingen al maanden bekend is. Dat hij via zijn ploeg pas gisteren heeft laten weten dat hij niet beschikbaar is op 14 oktober, klinkt al even ongeloofwaardig. Is Tom zelf of zijn vriendin daartoe niet in staat ?
Zou hij destijds in zijn Trappistenperiode ook advies aan zijn ploeg hebben gevraagd ?
Ik heb genoten van je fantastische seizoen Tom, maar dit is toch voor een kerngezonde kerel waar heel wielerminnend België naar opkijkt, een treurig verhaal.

PVW.