StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB SCHADE BEPERKEN ?

Een volgend hoofdstuk internationaal voetbal werd door de Rode Duivels positief afgesloten en dus is het weer tijd voor de Jupiler Pro League waar men toch al toe is aan speeldag 11.
Voor Waasland-Beveren betekent dat een uitwedstrijd naar Anderlecht en beide ploegen hebben de eer deze speeldag op vrijdagavond 19 oktober om 20 uur te mogen openen.

Zijn wedstrijden als die van vrijdagavond voor WB nu echt zo lastig als het klassement van beide ploegen laat uitschijnen ? Als we het spelersmateriaal zouden vergelijken, wordt het een kansloze missie natuurlijk en die logica heeft als gevolg dat voor de supporters niets moet, alles mag. En dat de dwerg recht heeft om te hopen /dromen van een goed resultaat tegen de reus, mochten we half september nog ervaren in de Genkse Cristal-Arena.
Deze manier van benaderen zou de indruk kunnen wekken dat spelers en supporters vrij ontspannen naar deze wedstrijd toeleven, maar dat is uiteraard niet de realiteit. Omdat in de wedstrijden waarin WB werd geacht meer dan 2 op 9 te pakken (thuis Lierse, uit OHL en thuis Bergen) met de punten werd gemorst, is een uitschieter zoals in Genk meer dan welkom.

Het puntje dat WB tegen Bergen op het nippertje uit de brand kon slepen, leverde na de wedstrijd bij de supporters eerder teleurstelling dan voldoening op. De mannen van Dirk Geeraerd waren er immers niet in geslaagd de 5-2 in Leuven naar de vergeethoek te voetballen. Meer zelfs, WB kwam met dat puntje al bij al goed weg en dat was een ontnuchterende vaststelling. Het was duidelijk dat de Henegouwers over meer maturiteit beschikten en met Nong, Perbet en Jarju een offensieve weelde demonstreerden waarvan coach Geeraerd alleen maar kan dromen. Uitgerekend in de maand waarin Dirk Geeraerd had voorspeld dat zijn ploeg er zou staan, sputtert de motor en moeten we hopen dat er tijdens het voetbalvrije weekend een grondige revisie werd uitgevoerd.

Het is zeker een geldig excuus voor de trainer dat Cedric D’Ulivo en Ghadir nu al meerdere weken ontbreken. Ghadir wekte op amper 30 minuten voetballen in Kortrijk een pak verwachtingen, maar werd na een ongelukkig contact met een breuk in een voetbeentje opgezadeld. Het verhaal van D’Ulivo is zo mogelijk nog straffer. Nergens te bespeuren de eerste weken van het seizoen en plots een kans gekregen tegen KAA Gent. En of Cedric die kans met beide handen heeft gegrepen ? Op een paar weken tijd heeft de Fransman zich onmisbaar gemaakt en ook al zal hij op Anderlecht (indien hij start) niet meteen over al zijn fysieke mogelijkheden beschikken, laat hem maar opnieuw matchritme opdoen zodat hij er tegen Zulte-Waregem weer staat alsof het nooit anders is geweest.
Maar blessureleed blijft onze jongens achtervolgen, want dinsdag bereikte ons het problematische nieuws over een gecompliceerde neusbreuk van Gal Shish opgelopen in de interland tegen Luxemburg van vorige week vrijdag. Als er nu één speler is die ik liever niet zag uitvallen, is het wel degelijk Shish. Verdedigend geen wereldster, maar meer dan behoorlijk en vooral uitstekend zijn flank aflopend met daarenboven dikwijls een gouden voorzet. Dat wordt bibberen vrees ik vrijdag in de defensie ! Niet dat ik mij aan paniekvoetbal wil bezondigen, maar een beetje realiteitszin bij deze bijzonder ongelukkige en ongelegen blessure is zeker op zijn plaats.

Met zin voor een behoorlijke dosis optimisme, zou men kunnen stellen dat Anderlecht na 2 opeenvolgende nederlagen tegen respectievelijk Málaga en Standard, onmogelijk kan overlopen van vertrouwen. De eilandbewoners uit Spanje waren inderdaad een maatje te groot voor de Brusselaars, maar Standard is toch een heel ander verhaal. Indien de wedstrijd op Sclessin een normaal verloop had gekend, was verlies niet nodig geweest voor de Brusselaars.
Eveneens gisteren raakte bekend dat Mbokani 3 speeldagen schorsing aan zijn been heeft (souveniertje van zijn ontoelaatbaar gedrag tegen Lokeren)
Alvast veel succes Leeuwen !!!

Patrick Van Wesemael.