StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg LOGISCHE BRUSSELSE ZEGE NA 45 MINUTEN KNAP WEERWERK VAN WB.

Mijn frustratie begon al nog voor de bal in Brussel een eerste omwenteling had gemaakt.
De voorbeschouwing op Sporting Telenet stond haast volledig in het kader van het ontbreken met een neusbreuk van Mbokani, in die mate zelfs dat Filip Joos opmerkte dat hij nu meer aandacht genoot met zijn blessure (de 3 weken schorsing en de rede waarom hij die had opgelopen was blijkbaar bijzaak), dan wanneer hij speelt. Over het feit dat het op financieel vlak veel beperktere Waasland-Beveren met Gal Shish zijn beste speler eveneens met een neusbreuk), onze andere flankspeler/revelatie Cedric D’Ulivo en spits Ghadir moest missen, werd nauwelijks met een woord gerept.

Als ik deze voormiddag de VRT-teletekst moet geloven, heeft Anderlecht gisterenavond een vlotte overwinning behaald op WB. Indien die vaststelling zou gelden voor de tweede helft, kan ik mij daar voor een stuk in vinden, maar dat de bevrijdende 2-0 van Jovanovic pas 20 minuten voor tijd viel, hadden de supporters van Paars-Wit wellicht liever anders gezien.
Eigenlijk heeft de wedstrijd van WB in Anderlecht geen nieuwe feiten aan het licht gebracht. Als de druk in het andere kamp ligt zoals in Genk, voetballen onze jongens 1 helft verrassend goed mee. Als echter het initiatief van WB zelf moet komen, is goed voetballen blijkbaar een heel pak moeilijker. In het Constant Vandenstockstadion was het vrijdagavond niet anders. Filip Joos en Marc De Gryse hadden de eerste helft zelfs heel wat lovende woorden over omdat WB vrank en vrij kwam voetballen op het veld van de landskampioen, maar zoals zo vaak puurt het te weinig rendement uit zijn bij momenten niet onaardig spel. Een goeie inspanning krijgt soms geen waardig vervolg of wordt besloten met een slechte pass, of een schot op doel (als het er al eens van komt) mist dikwijls kracht en venijn.
Een kwestie van kwaliteit ? In het openingskwartier vrijdagavond zaten best een aantal uitstekende combinaties richting zestien en Proto, maar het was weer telkens net-niet of onterecht afvlaggen voor buitenspel van Badash. Die Badash en Farssi speelden overigens geen slechte wedstrijd, al had de Israëlische spits in het slotkwartier de aansluitingstreffer moeten netten. Dat WB in die eerste periode zeer verdienstelijk voetbalde en ver van kansloos was, kan het best worden bewezen door de uitspraak van Filip Joos die het overigens knappe doelpunt van Biglia omschreef als “dit komt uit de lucht vallen”).

De tweede helft was van Wase zijde een heel stuk minder. De mannen van Dirk Geeraerd die zich nochtans goed hadden herpakt na de 1-0, kwamen ongeďnspireerd uit de kleedkamer en mochten blij zijn dat De Sutter wel ijverig, maar niet super scherp was.
En zolang natuurlijk die tweede goal in de lucht blijft hangen, mag de verliezende partij hopen op een wondertje, maar die zijn sinds het uitlekken van de vele kerkelijke schandalen een zeldzaamheid geworden (behalve dan afgelopen dinsdag tijdens Duitsland-Zweden toen de Zweden het nog klaarspeelden om een kansloze 4-0 in een waanzinnige tweede helft alsnog recht te trekken, maar die hebben uiteraard de echte Ibrahimovic in hun rangen.

Op naar de volgende opdracht en die wacht aanstaande zaterdag 27 oktober wanneer Zulte-Waregem naar de Freethiel komt. De kans is bijzonder klein dat tegen die tijd één van de geblesseerden wordt gerecupereerd, maar de eerlijkheid gebiedt om te stellen dat Franco Zennaro en Siebe Blondelle niets valt te verwijten op Anderlecht en misschien is dat wel het meest positieve nieuws voor WB van de openingswedstrijd van de elfde speeldag.
Laat ons alvast hopen dat Mechelen in Olympia Cercle in bedwang weet te houden en dat Lierse en Charleroi het bij een puntendeling houden. Tja, het rekenen is nu al een beetje begonnen.

Patrick Van Wesemael.