freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* YB Beveren verliest voor het eerst op de Freethiel.
Zaterdagavond heeft YB Beveren zijn eerste thuisnederlaag geleden. Tegen VK Hamme werd met 1-2 verloren. Bazel B speelde 4-4 tegen Wieze B en moet aan kop Tielrode laten passeren.
Robby Buyens ging met Terioden-Welle 1-1 gelijk spelen in Berlare.

Over 2 interessante partijen in derde klasse A kreeg ik extra info van respectievelijk Ronny VDB en Rudy Beck die dit weekend gingen scouten in derde, of was het pinten pakken ?
Berchem kwam tot een billijke puntendeling met Bornem (2-2). Aan de rust leidde Berchem met 1-0 na een goal van ex-Bornemspeler Melkert. Diezelfde Melkert verdubbelde na rust de score, maar blijkbaar vanuit buitenspelpositie en dus afgekeurd. Bornem kwam met een lichte strafschop op gelijke hoogte en met een knappe overhoekse kopbal van Jens De Paepe zelfs op 1-2. Een tiental minuten voor tijd compenseerde de scheids met een ook al niet zo duidelijke strafschop ditmaal in het voordeel van de thuisploeg. Koen Stabel en Pieter Vervaet stonden in de ploeg bij Bornem. Bart Selleslags zette met o.a. Flies en Van Minnebruggen spelers met een Beverenverleden in zijn basis, Magerman en De Keersmaecker ontbraken. Temse-Cappellen eindigde op 1-0. Kristof Snelders maakte de 90 minuten vol, maar kreeg weinig toevoer en speelde daarom na rust meer teruggetrokken. Sidy Ceesay scoorde een prachtig doelpunt, het enige van de wedstrijd dus. Na de match dronken Temsenaar José De Cauwer en Jan Ceulemans dikke Duvels naar verluidt. Bij Temse stonden naast Ceesay, ook goede doelman Renier en libero Kristof De Witte als ex-Beverenspelers in de ploeg.

* Vanavond nemen beloften het op tegen Club Brugge.
Vorige week vrijdag leden de beloften van Tim Bavré een gevoelige 4-0 nederlaag in Lokeren. Vanavond om 20 uur krijgen ze de kans om in het sportcomplex Puyenbeke revanche te nemen voor dat pijnlijk verlies. Gemakkelijk zal dat niet zijn, want de tegenstander is Club Brugge. Onze jongens zullen dus zeker wat steun kunnen gebruikn.
Zin om de beloften van Waasland-Beveren aan te moedigen ? Er wordt een mooie avond voorspeld met aangename temperaturen en dus de ideale gelegenheid om eens af te zakken naar de Watermolendreef. Aftrap om 20 uur.