StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB TOCH AL EEN BEETJE MET HET MES OP DE KEEL.

Waasland-Beveren zit in een fase van het kampioenschap waarin compenseren een must wordt. Vorig weekend in Anderlecht zal wel niet op punten zijn gerekend, maar de 2 punten die op 13 oktober te grabbelen werden gegooid tegen Bergen, kunnen zaterdag tegen Zulte-Waregem worden gecompenseerd.

Waasland-Beveren en Zulte-Waregem zijn ploegen met een wat vergelijkbaar verleden en dan heb ik het vooral op hun schitterend gedeelte voor het fusieverhaal. De ploeg van Francky Dury staat inmiddels wel een stapje verder, want Zulte-Waregem heeft na de fusie bewezen dat het gedwongen samensmelten van 2 noodlijdende buren, mits een stevige onderbouw tot iets moois kan leiden. In een wat verder verleden waren SK Beveren en SV Waregem twee geliefde provincieclubs die met bescheiden financiële middelen toch hun trofeeënkast wisten te vullen. Ik herinner mij dat beide volksclubs een paar keer samen zijn gedegradeerd, maar het jaar nadien tweede klasse domineerden en hand in hand weer promoveerden. Zoals opgemerkt, Waregem was een paar jaar geleden al aan een fusie toe en is goed op weg om jaarlijks mee te dingen voor een plaatsje in poule-I. Maar het verhaal van SK Beveren en de fusie met RS Waasland doet in zijn derde jaar nauwelijks onder. Een jaartje eindronde plus testmatch gevolgd door een jaartje met de symbolische titel van vice-kampioen, eindronde en promotie. Dat dit seizoen er eentje zou worden van overleven en de horizon verkennen met het oog op een langdurige toekomst in de Jupiler Pro League, is nog altijd de vooropgestelde doelstelling.

Zulte-Waregem is bezig aan een schitterend seizoen en ware het niet dat het afgelopen weekend thuis tegen Lokeren even verrassend als zwaar met 0-3 in de boot ging, dan had het nu zaterdag als fiere medeleider met Club en Anderlecht aan de aftrap verschenen op de Freethiel. Bijzonder fraai van wat Dury met zijn elftal voor mekaar brengt en laten we eerlijk zijn, zonder veel ronkende namen. Uiteraard is er voor spelers zoals Franck Berrier en Leye in de meeste ploegen wel een plaatsje vrij, maar het succes zal toch vooral schuilen in de collectiviteit.

Stellen dat bij Waasland-Beveren het water aan de lippen staat is overdreven, maar de kloof met Charleroi en Lierse groter laten worden dan 3 punten, mag geen optie zijn.
De Freethiel beleefde met de komst van Wesley Sonck een euforische week, maar alle hoop in de schoenen schuiven van Sonck zou geen goeie zaak zijn. Wesley kan slechts optimaal functioneren indien de 10 andere ploegmaats een goed niveau halen. En laat ons maar duimen dat Ghadir, D’Ulivo en Shish op zeer korte termijn hun opwachting zullen maken, want het wordt nog een lange en verbeten strijd. En in het vooruitzicht van de verplaatsingen naar Lokeren en Beerschot zou een slechte afloop van deze wedstrijd wel eens een cruciale week kunnen inluiden. Geef er zaterdag een lap op WB !

Patrick Van Wesemael.