StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg BESTE THUISMATCH LEVERT GEEN PUNTEN OP.

Familiale feestelijkheden zijn er de oorzaak van dat ik zaterdag forfait moest geven voor het leuke duel tussen WB en Zulte-Waregem. En naar verluidt was het misschien wel onze beste thuismatch van het seizoen waarmee ik in geen geval wil bedoelen dat de bezoekers de overwinning zouden gestolen hebben. De samenvatting op televisie (en ik heb gehoord dat niet eens alle kansen werden getoond) zag er alvast zeer aantrekkelijk uit met het merendeel van de mogelijkheden voor ZW, maar toch ook een aantal prima kansen voor de mannen van Dirk Geeraerd.

Door de verassende winst van Charleroi tegen Anderlecht komt er meer en meer aftekening onderaan de rangschikking waardoor de Waaslanders dringend behoefte hebben aan een vergelijkbare stunt als die van de Walen. Kan dat al op Lokeren zijn ? Overigens, de match in Lokeren begint om 20.30 uur en niet om 20 uur zoals even op onze en andere websites werd vermeld.

Ondanks het pijnlijk verlies tegen Zulte-Waregem, waren er de nodige lichtpuntjes zaterdag. Wesley Sonck voetbalde zoals hij praat : zeer sterk, zeg gerust genietbaar. Alom aanwezig, heersend aan de bal en nog steeds die neus voor goals, alhoewel een andere neus (die van de keeper van ZW) de 1-1 voorkwam halverwege de tweede helft. Er was ook een sterke invalsbeurt van Gustje Da Silva en da’s niet de eerste keer. Als hij echter aan een match moet beginnen komt hij minder uit de verf. En alhoewel verliezen nooit prettig is, blijft het creëren van kansen een belangrijke voorwaarde om doelpunten te maken en dat was tegen de Duryboys zeker het geval. Er wordt trouwens vaak gewezen op het moeilijk scoren van WB, maar naar verluidt zag het er zaterdag in de defensie bij momenten allesbehalve goed uit.
Of kwam het omdat er misschien iets te nadrukkelijk op zoek naar winst werd gegaan en te veel risico werd genomen ?

En waarom eens niet even tijd nemen om een lovend woordje te richten aan de tegenstander van Zulte-Waregem. Wat knap toch van deze gemoedelijke provincieclub om na 12 speeldagen (en zo zullen de topclubs het ervaren) de weg te versperren van Genk, Club en Anderlecht. Om van een totale nivellering van ons voetbal te spreken vind ik het nog te vroeg, maar het is toch geweldig dat een vereniging met een vele malen kleiner budget dan de geciteerde clubs, mee bovenin staat. Dat zulke dingen kunnen gebeuren maakt het voetbal aantrekkelijk, maar of het een goeie zaak is voor de competiviteit van onze Belgische clubs in Europa, laat ik in het midden. Fantastische coach die Franky Dury die ondertussen ruimschoots heeft bewezen dat zijn successen geen toevalstreffers zijn.

Patrick Van Wesemael.