StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB DERBY VAN DE AFWEZIGEN.

Met de afwezigen van woensdagavond in het Wase derby tussen Lokeren en Waasland-Beveren, zou men al een behoorlijk elftal op de been kunnen brengen. Galitsios, Taravel, De Pauw, Shish, D’Ulivo, Badash en Belhocine, het zijn niet van de minste. Voor een goed begrip : de geciteerde namen staan uiteraard niet allemaal op de loonlijst van WB.

Lokeren kende een behoorlijke start, zakte daarna redelijk weg, maar doet met een 6 op 6 in uitwedstrijden bij Zulte-Waregem en Club Brugge weer helemaal mee voor een plaatsje in play-off I. Hoe de wereld er op amper een weekje tijd totaal anders kan uitzien, in Lokeren weten ze er alles van. Twee weken geleden werd er volop gemopperd na alweer een gelijkspel thuis (2-2 tegen Lierse) over het gebrek aan spitsen, of het laten vertrekken ervan. Finbogason, Fal en De Ceulaer, het was voor de supporters te veel van het goede. Het halen van play-off I werd zwaar in twijfel getrokken. De verplaatsingen naar achtereenvolgens Waregem en Club Brugge zouden die twijfels alleen maar versterken. En zie, aan de Gaverbeek werd vorige week met 0-3 gestunt en dat huzarenstukje werd zondag jl. nog eens vet overgedaan in Olympia (2-3). Hierdoor doen de jongens van Peter Maes weer volop mee en is de kloof met de begeerde zesde plaats in de rangschikking geslonken tot nauwelijks 2 puntjes. Op verplaatsing doet Lokeren het overigens beter dan thuis en dat mag gerust een opmerkelijke vaststelling worden genoemd. Morgenavond zal het op Daknam wel Taravel en Galitsios in de defensie (beiden geschorst) en misschien ook De Pauw (geblesseerd uitgevallen in Brugge), moeten missen en alhoewel de Lokerse kern ruim is, zijn de genoemde afwezigen wel degelijk vaste waarden.

Het Wase derby heeft bij de Beverse supporters altijd geleefd en dat is na de fusie niet anders. Het aantal aan WB toegekende tickets is al een tijdje uitverkocht en dat was wellicht ook het geval geweest wanneer het er dubbel zoveel waren. Kortom, de strijd om de symbolische titel “ploeg van het Waasland” is lang niet opgegeven en ga er maar van uit dat de beide ploegen met het mes tussen de tanden aan de aftrap verschijnen, want zowel Lokeren als WB kunnen met niets minder tevreden zijn dan 3 punten.

De 0-2 tegen Zulte-Waregem is zonder twijfel hard aangekomen bij spelers, technische staf, bestuur en supporters, maar alhoewel niet gemakkelijk in te stellen op de GPS, “de weg naar boven” is de enige weg met bestemming behoud. En waarom zou dat niet kunnen ? Laten we een voorbeeld nemen aan de week van Lokeren. Het klinkt ongeloofwaardig na de 0-2 tegen Zulte-Waregem, maar met een 4 op 6 (liever 6 op 6 natuurlijk), zit de vlam in de pijp tegen de komst van Charleroi op 10 november.

In Lokeren kan Dirk Geeraerd nog geen beroep doen op de geblesseerden Shish, D’Ulivo en Badash en zit Belhocine een schorsingsdag uit. Zou Ghadir al andere schoenen hebben gevonden ? Sonck heeft weer eens 90 minuten eersteklassevoetbal in de benen en kan per gespeelde minuut alleen maar sterker worden en dat moet de supporter van WB moed en vertrouwen schenken.

Tot slot : mag ik hier een oproep doen naar de supporters van WB om de wedstrijd een sportief verloop te laten krijgen. Waasland-Beveren heeft tot nu toe een nagenoeg ongeschonden reputatie en daar mogen we fier op zijn. Voetbal is en blijft (zelfs op het hoogste niveau) volksamusement en laten we daarbij de klemtoon te behouden op sportiviteit en niet op agressiviteit.

Patrick Van Wesemael.