StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg LOKEREN DUWT WB EN DIRK GEERAERD DIEPER IN DE MISERIE.

Na een overigens zeer sportieve wedstrijd met bij mijn weten ook buiten de stadionpoorten amper vermeldenswaardige incidenten, heeft Sporting Lokeren een krappe maar verdiende overwinning behaald op een steeds dieper weg zakkend Waasland-Beveren.
Dat de openingsgoal pas in de 86ste minuut viel, maakte het voor de WB-aanhang extra zuur, maar over de 90 minuten bekeken was de overwinning voor de mannen van Peter Maes verdiend. Indien echter WB de 0 had gehouden en een puntje uit Daknam was meegenomen, zou dat op basis van de inzet en overgave die de spelers toonden, ook niet onterecht zijn geweest.

De laatste reddingsboei die Dirk Geeraerd nog niet had aangesproken in de harde strijd om het behoud, was doelman Colin Cosemans. Omdat het naar verluidt niet zo goed zat in het kopje van Michaël Clepkens, mocht Co woensdagavond starten in Lokeren en het moet gezegd, Coosemans deed het voortreffelijk en maakte in de eerste helft het verschil met enkele uitstekende tussenkomsten. Precies door zijn telkens gevat uitkomen (iets waar Clepkens nu eenmaal minder sterk in is), kon hij enkele keren voorkomen dat Lokeren in een wedstrijd die zich hoofdzakelijk afspeelde op een kleine ruimte, al in de eerste helft afstand zou nemen. Waasland-Beveren kon in het eerste bedrijf zijn gewezen sluitpost Copa amper bedreigen. De 0-0 ruststand was veelzeggend met vooral het goed opgekomen publiek als voornaamste slachtoffer.

De tweede 45 minuten viel er heel wat meer te beleven. Eerst dreigde Lokeren tweemaal en daarna stak WB even zoveel keer de neus aan het venster en gelukkig voor de thuisploeg stond Copa zeer attent te keepen of de 0-1 was een feit geweest. Maar zo blits als beide ploegen uit de kleedkamer waren teruggekeerd, even snel ging het weer bergaf. Toch was het Lokeren dat het vaakst in de buurt van Coosemans verscheen en hing een doelpunt, weliswaar niet voortdurend, in de lucht. Alhoewel gehoopt dat het zou uitblijven, was het toch geen complete verrassing dat één van de Lokerse uitblinkers Patosi, uitgerekend op zijn verjaardag, en met het laatste fluitsignaal minder dan 5 minuten verwijderd, voor het openingsdoelpunt zorgde. Amper tijd dus om te reageren en omdat bij WB op dat moment meerdere spelers door hun beste krachten heen zaten, was het haast voorspelbaar dat Lokeren het ongeordende slotoffensief zou aangrijpen om de score te verdubbelen in plaats van de gelijkmaker te incasseren. Saglik, een van de vele spelers die een tijdje in beeld waren bij WB, bevestigde het vertrouwen van Peter Maes (weliswaar als invaller) met een listig lobje.

Boeken toe voor WB en omdat zowel Cercle als Lierse succesvol waren tegen respectievelijk Beerschot en Club Brugge, zal Dirk Geeraerd alvast geen prettige herinneringen over houden aan de voorbije Haloweennacht die ons de rode lantaarn opleverde. Het worden zware tijden voor de hele WB entourage en er is nu een onvermijdelijke 6 op 6 nodig om het seizoen niet al in november als verloren te beschouwen. Het aantrekken van Sonck is sportief gezien een goeie zaak, maar als ook Wesley vooraan eenzaam op een eiland staat, is zelfs de familienaam Sonck onvoldoende om betere tijden in te luiden.

Patrick Van Wesemael.