StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg GOUDEN WINST MET VUIL KOPER RANDJE.

Met een dikke merci aan Colin en met meer geluk dan kunde.

Zelden kwam een overwinning op bestelling zo perfect op tijd dan die van Waasland-Beveren zaterdagavond op Beerschot. Het was bijna 90 minuten lang pompen of verzuipen en als bij wonder bezweken de pompen niet onder de enorme druk.

Alhoewel Jurgen Cavens met een geweldige trap WB al na 4 minuten op voorsprong zette, kon het op dat moment met een beetje tegenslag al 1-0 voor de Ratten geweest zijn.
Wat daarna volgde was 40 minuten worstelen om uit de Antwerpse ontknelling te geraken en gelukkig stond er een nagenoeg onklopbare Colin Coosemans tussen de palen of de mannen van Geeraerd hadden naar de thee gemoeten met een achterstand. Die ene keer dat de Waaslanders toch een keertje konden ontsnappen, vond Da Silva een verdediger en de lat op zijn weg naar de 0-2.

Na rust wijzigde het spelbeeld geen moment. Beerschot stapelde de kansen op, maar pech, een super Coosemans en falende Beerschotspitsen bezorgden de 500 meegereisde supporters van Waasland-Beveren de schrik van hun leven. De gelijkmaker kon en zou ook niet uitblijven en werd 20 minuten voor tijd gemaakt door de ingevallen Veselinovic. Waarschijnlijk geen enkele van onze geciteerde 500 supporters gaf op dat moment een cent voor de overlevingskansen van WB, maar het onmogelijke gebeurde toch. In de 78ste minuut werd Lepoint aan het werk gezet door Farssi en de van Gent gehuurde ex-Rode-Duivel goochelde een magistrale lob uit zijn voeten die de 1-2 op het scorebord toverde. Het was de genadeklap voor de ploeg van het Kiel die een schitterende wedstrijd speelde, maar geen loon naar werken kreeg. Anderzijds won WB voor het eerst op verplaatsing en alhoewel dat totaal tegen de gang van het spel in was, werden eerder onterecht verspeelde punten hierdoor een beetje gecompenseerd. Of zoals Yves het uitdrukte : “alleen de punten tellen op dit moment” !

Volgende week zaterdag wacht de interessante confrontatie met Charleroi. Daar waar afgelopen woensdag de concurrentie WB een ferme klap in het gezicht verkocht, was het nu onze beurt om een uppercut uit te delen. Laat ons hopen dat de zege van gisteren voor de lang verwachte vonk zal zorgen, want een zege volgende week zaterdag tegen de Henegouwers brengt ons binnen de week op gelijke hoogte met de Walen en wie had dat voor mogelijk gehouden na de 2-0 midweeks in Lokeren ? Het seizoen begint dus zaterdag hopelijk echt.

Veel aanleiding om victorie te kraaien is er niet, maar de 3 punten van zaterdag maken een wereld van verschil uit. Bijkomende pluspunten op Beerschot waren de glansrol voor keeper Coosemans en de beresterke wedstrijd (en het is niet omdat hij scoorde) van Christof Lepoint. Het resultaat na 90 minuten had er helemaal anders kunnen uitzien, maar omdat we nog weinig momenten om te genieten hebben gekend dit seizoen, ga ik dat vandaag alvast doen. Schaduwpuntje na de wedstrijd was dat amper een viertal spelers hun supporters kwamen groeten. Moesten ook zij even bekomen van de restanten van Super Sandy die over het Kiel raasde, of toch een vorm van protest omdat een gedeelte van de Wase aanhang al een tijdje het ontslag van Dirk Geeraerd eist ? Als ik iemand deze overwinning opdraag is het Geeraerd wel. Dit voetbalbeest verdient deze opsteker, want als er iemand kapot is na een verloren match, is het Dirk. Ik ben er mij van bewust dat in geval van een slecht resultaat volgende week Geeraerd wederom zwaar onder vuur zal liggen, maar op Beerschot is weer eens aangetoond dat een tikkeltje (gisteren was het een hele klomp) meeval op het juiste moment onontbeerlijk is. Of zoals Geert De Vreese terecht opmerkte : “men wordt geen kampioen of men kan het behoud niet verzekeren door alleen de wedstrijden te winnen waarin men goed speelt”. Wat zitten er wijze mensen in onze supportersclub !

Tot slot : Wim Van Goethem van de Supportersfederatie kreeg van manager Dirk Poppe de uitdrukkelijke vraag om in zijn naam de supporters te bedanken voor de steun op het Kiel. “Zaterdag is het de bedoeling om met beter voetbal en met de steun van de supporters opnieuw op zoek te gaan naar 3 punten”, dixit nog Dirk Poppe.

Patrick Van Wesemael.