StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Winst in Beerschot op gemengde gevoelens onthaald.
Ik sprak zondag enkele mensen die de wedstrijd op het Kiel bijwoonden en het viel mij daarbij op dat zij de deugddoende en broodnodige winst met gemengde gevoelens hebben ervaren. Enerzijds was iedereen dol gelukkig met de bijzonder kostbare punten, maar anderzijds was er het besef dat het spelniveau een flink pak moet opgetrokken worden om komende zaterdag thuis tegen Sporting Charleroi een nieuwe en noodzakelijke driepunter bij te schrijven.

* YB Beveren opnieuw thuis onderuit.
YB Beveren heeft een tweede opeenvolgende thuisnederlaag geleden. Ditmaal kwam Belsele op de Freethiel winnen met 2-3. In de rangschikking staat YB op een zesde plaats.

Een aantal oud-spelers van KSK Beveren die de sportieve lijnen uitzetten als coach, kenden een minder goed weekend. Robby Buyens verloor met Terioden-Welle in Ingelmunster met 3-1. Thierry Soudan zag zijn Olympic Charleroi thuis van Grace-Hologne met 0-1 verliezen.
Bart Selleslags en Berchem trokken in Hamme aan het kortste eind (3-1), terwijl Thierry Pister en Rc Mechelen 1-1 gelijk speelde in Koksijde.
Alex Czerniatynski houdt evenmin goeie herinneringen over aan de verplaatsing naar Lommel. Het werd 4-1 voor de Noord-Limburgers waardoor SK Sint-Niklaas minstens voor een weekje de rode lantaarn in zijn bezit heeft.
Tot slot verlaten we even de landsgrens om over te steken naar Engeland. In het duel tussen Fulham en Everton scoorde Felaini tweemaal voor Everton, maar de late gelijkmaker van Fulham kwam op naam van Steve Sidwell die destijds door Arsenal aan KSK Beveren werd uitgeleend, maar onder Herman Helleputte nauwelijks aan spelen toekwam. In Nederland was er bij Groningen eindelijk nog eens een invalsbeurt voor Jonas Ivens die in de media al eens te kennen gaf een terugkeer naar België (wie weet WB) wel te zien zitten.

PVW.