StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag BELOFTEN LOPEN AVERIJ OP AAN DE GAVERBEEK.

In het vorige verslagje van de beloften blikte ik al even respectvol vooruit naar het warm avondje dat de mannen van Tim Bavré afgelopen vrijdagavond 9 november zou wachten in Waregem en die vrees was niet ongegrond. Tegen een technisch bijzonder onderlegd Zulte-Waregem dat de laatste wedstrijden sterk op dreef was, hebben onze jongens zowel in de cijfers als qua blessures, een vervelende avond beleefd.

De waarheid ligt altijd ergens middenin : na de 6/6 in de voorbije 2 matchen, speelden de beloften van Waasland-Beveren vrijdagavond in het Regenboogstadion een mindere wedstrijd, maar het 4-1 verlies enkel wijten aan die mindere prestatie van WB, zou dan weer afbreuk doen aan de knappe partij van ZW. Het was nochtans wachten op de openingstreffer tot de 30ste minuut. Tien minuten later moest Troy Rensing met een knieblessure vervroegd naar de kant en tijdens de rust was datzelfde lot Gilles Pringels beschoren (vermoedelijk scheurtje in de kruisbanden en verrekking van de ligamenten ).

De noodgedwongen wissels deden WB geen goed en na amper 2 minuten in de tweede helft werd de score al verdubbeld. Toch weigerden onze jongens de handdoek te werpen met als gevolg in de 62ste minuut een prachtige aansluitingstreffer van Jonathan Rowell die de doelman wederom vanop de middenstrook te grazen nam. Persoonlijk vraag ik mij af wat Jonathan nog meer kan doen om eens wat langer dan een paar minuten te mogen spelen in het fanion, maar dat onderwerp hoeft hier uiteraard niet aan de orde te zijn. Tot overmaat van ramp viel 3 minuten later ook Joell De Smet met een nekblessure nog uit.
Met goals in de 71ste en 80ste minuut nam de thuisploeg de laatste twijfels weg.

Op maandag 19 november om 19.30 uur mogen de beloften proberen de draad weer op te nemen tijdens de verplaatsing naar het Kiel.
Nog enkele weetjes : ondertussen is er goed nieuws voor Filipe Mutinho Da Silva. De hersenschudding is minder zwaar uitgevallen dan gevreesd en hij heeft ook geen ander blijvend letsel overgehouden aan de ongelukkige botsing tegen Genk. Vandaag mag hij misschien de training hervatten, weliswaar zonder duels aan te gaan.
In het clubblad van komend weekend tegen Club Brugge maken we kennis met beloftenspeler Nathan Volckerick.
Daniël Cruz weigerde om mee af te reizen naar Waregem omdat er op kunstgras wordt gespeeld en daarmee heeft hij in het verleden zijn gehavende knie al enkele keren geen goede diensten bewezen.

In Waregem kwamen volgende spelers aan de aftrap voor Waasland-Beveren :
Sam Vermeylen, Troy Rensing, Sam Gijsbrechts, Dean Van Den Winckel, Joell De Smet, Yves Alain-Pierre Mendy, Denis Beliaev, Jonathan Rowell, Gilles Pringels, Arne Van Den Eynde en Can Hakan.

Bankzitters :
Fabio Liessens, Yannick Cathoir, Christiaan Belong Edjonguele, Michiel Klippelaar, Pieter Meyntjens en Nathan Volckerick.

Vervangingen :
40ste minuut : Troy Rensing door Michiel Klippelaar.
45ste minuut : Gilles Pringels door Pieter Meyntjens.
65ste minuut : Joell De Smet door Yannick Cathoir.
75ste minuut : Denis Beliaev door Christiaan Belong Edjonguele.

Patrick Van Wesemael