StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Freethiel barst straks uit zijn voegen.
Met Club Brugge ontvangt Waasland-Beveren vanavond zijn eerste topclub.
Het Brugse huishouden mag de voorbije weken dan wel flink op zijn kop hebben gestaan, Blauw-Zwart heeft een grote en trouwe aanhang en lokt steevast heel wat neutrale toeschouwers naar het stadion. Zo zal de Freethiel vanavond nagenoeg uitverkocht zijn en dat is goed voor een kleine 8000 verkochte tickets (abonnementen uiteraard meegerekend).

Voor Colin Coosemans, en we gaan er maar voorzichtig van uit dat hij tussen de palen staat) wordt het een bijzondere wedstrijd tegen zijn oude en eigenlijk nog een beetje huidige werkgever Club Brugge. Colin is er nog altijd maar 19 en deed er goed aan na afloop van vorig seizoen “tijdelijk” andere oorden op te zoeken. De malaise in het Jan Breydelstadion is immers al een tijdje aan de gang en dan durft de entourage wel eens voor de gemakkelijkste weg kiezen door een beschuldigende vinger op te steken naar de minst ervaren speler(s).
Dat andere oord vond Colin in het Waasland, maar daar botste hij de eerste maanden van zijn verblijf op het monument Clepkens. Michaël speelde twee schitterende seizoenen in tweede klasse en kreeg begrijpelijkerwijs het voordeel van de twijfel van Dirk Geeraerd om als titularis te starten in de Jupiler Pro League. En om eerlijk te zijn, de oorzaak dat WB halverwege het seizoen de 15de plaats bekleedt, moet zeker niet bij Clepkens worden gezocht.
Zijn balans is ver van slecht. Een paar punten gepakt, er misschien ook enkele uit handen gegeven, maar voor een doelman die debuteert op het hoogste niveau is dat prima gedaan.

Maar ondertussen is er privé een en ander gewijzigd ten huize van de familie Clepkens en wellicht zijn de nachten wat minder rustig nu het gezin is uitgebreid. Die nochtans verheugende gebeurtenis plus het feit dat men zich als doelman waarschijnlijk wat meer aangesproken voelt bij een zoveelste nederlaag waaraan men soms niet eens schuld heeft, maakten dat het even wat warrig zat in het kopje van Michaël. Hierdoor kreeg Colin Coosemans totaal onverwacht zijn kans in Lokeren en het moet gezegd, in de 3 wedstrijden die hij tot nu toe onder de lat stond, deed hij het voortreffelijk. In Lokeren hield hij tot in het wedstrijdslot de nul, maar moest zich daarin nog tweemaal gewonnen geven. Op het Kiel was hij misschien wel de enige uitblinker en tegen Charleroi hield hij voor het eerst de nul. Dat mag hij uiteraard deze avond nog eens glansrijk proberen over te doen, want bij mijn weten is Colin zijn grote wens om, liefst zo vlug als mogelijk, terug te keren naar Olympia om er de twijfelaars de mond te snoeren en hoe kan hij dat beter afdwingen dan met een knalprestatie tegen de club van zijn hart.

Tot slot : hoe de wedstrijd ook afloopt, er zullen omstreeks 22 uur heel wat ronde buikjes rondlopen op de Freethiel, want een recordaantal van 800 maaltijden worden er straks geserveerd en dat zijn toch sprekende cijfers. Hopelijk kan ook Waasland-Beveren op de groene rechthoek met sprekende cijfers uitpakken !

* Sportavond bijzonder geslaagd.
Op de vooravond van WB-Club Brugge vond in het Themacafé een sportavond plaats van de Supportersfederatie. Een kleine 100 geïnteresseerden kwamen opdagen en hadden overschot van gelijk, want zowel Bas Sibum als Dirk Poppe waren bijzonder goeie sprekers waardoor alle tijdsbesef zoek was en het al 22.45 uur gepasseerd was toen de laatste vragen werden afgevuurd. Ook Luc De Maere van de lokale politie Beveren mocht nog een duit in het zakje doen wanneer het onderwerp veiligheid werd aangeraakt.
De afwezigen hadden weer eens ongelijk, want tijdens de interviews werden de aandachtige toehoorders getrakteerd op overheerlijke hapjes klaargemaakt door Tilly en charmant opgediend door Farah. Nog van dat gasten !

PVW.