StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

dirkgeeraerd GARRIDO WIPT GEERAERD.

Het is een wat vreemd gevoel : de nieuwe coach van Club Brugge die in zijn eerste match de coach van de tegenstander al meteen laat struikelen. De harde realiteit van het voetbal, maar in werkelijkheid zouden wel meer van Dirks collega’s gisteren zijn doodvonnis hebben getekend. Waasland-Beveren was immers 90 minuten nergens en hing als los zand aan mekaar. Geen ploeg, geen systeem, geen vertrouwen, geen durf, geen beleving. Wanneer dit alles ontbreekt is het uiteraard moeilijk om tegen een gemotiveerd Club een goed resultaat te verwachten. Ik zal de laatste zijn om Dirk openlijk in vraag te stellen vanwege de 2 schitterende voorbije seizoenen, maar het had er toch alle schijn van dat Geeraerd het al een tijdje niet meer wist. De rechterflank onbezet laten waardoor bv. Lestienne vrij spel kreeg om zich wat te amuseren en anderzijds Cédric D’Ulivo voortdurend werd geconfronteerd met een overmacht. Geeraerd wilde per se Sonck, maar Wesley moet zich steeds laten terugzakken om een bal te zien en merkt dan plots dat 3 of 4 ploegmaats voor hem lopen. Zelfs tegen Club op buitenspel spelen, het leken mij een soort paniekreacties van Dirk. Plut bv. moest wachten tot de bekermatch in Brussels om de weg naar de netten te vinden, maar sinds de Sloveen daarin slaagde, verscheen hij niet meer aan de aftrap.
Ik gebruik deze opsomming niet om Dirk in een slecht daglicht te stellen, want het lijstje met kippenvelmomenten die hij ons sinds de fusie heeft bezorgd, is vele malen groter.

Maar de beste stuurlui staan volgens mij nog steeds aan wal en als Cavens en Co vorige week zaterdag tegen Charleroi beter bij schot waren geweest en de volle inzet op de Freethiel was gebleven, had de winnende coach het gelijk aan zijn zij bij die zogezegd rare opstelling.
O ja, Club Brugge won met 2-6 op de Freethiel nadat het eerst tot 0-6 was uitgelopen ‘de 6 goals netjes verdeeld onder de beide speelhelften). En er was zelfs een doelpuntje bij voor Bjorn Vleminckx en ik had de indruk dat niemand van de 8000 toeschouwers het hem misgunde. De verslaggever van dienst op televisie maakte zelfs de bedenkelijke opmerking dat, als ook Vleminckx zijn goaltje kan maken enz.
Toen Club Brugge met het hoofd al bij de volgende tegenstander zat, mocht WB de pil nog even verzachten en het waren de invallers die daarvoor tekenden. De 1-6 kwam op naam van Ladrière die na knip- en plakwerk met de andere invallers Plut en Da Silva de eer redde. Tot slot werd nog een cadeau-strafschop gefloten op Plut die wel bijzonder fraai werd omgezet door Sonck.

Deze morgen, maar wie zaterdagavond Stadion zag en een zwaar aangeslagen Dirk Geeraerd beluisterde, wist dat dit de laatste wedstrijd van de Oudenaardenaar was geweest.
Einde van het tijdperk van een winnaar, maar met dat gevoel kon hij zichzelf en de supporters in de Jupiler pro League helaas te zelden confronteren.

In naam van Supportersclub Geel-Blauw Den Belly’s hou ik er aan Dirk Geeraerd van harte te bedanken voor de afgelopen 2,5 seizoenen. Hij is toch de man geweest die de supporters van KSK Beveren welke in het fusieverhaal zijn gestapt, eindelijk weer eens kennis liet maken met de zoete smaak van winst en succes. Het was zo voorspelbaar dat dit een bijzonder moeilijk seizoen zou worden en Dirk liet zich niet afschrikken om die lastige uitdaging aan te pakken. Voor hetzelfde geld had hij in schoonheid afscheid kunnen nemen na de promotie wetende dat het moeilijk zou worden in de JPL. De transferperiode die zou volgen was evenmin een geschenk voor Dirk, want nieuwkomers lieten lang, te lang op zich wachten en zij die kwamen hadden niet altijd de vereiste klasse om als aanwinst te worden beschouwd. Kortom, het ontslag van Geeraerd is een samenloop van omstandigheden waarbij niet enkel Geeraerd in de fout is gegaan.

Patrick Van Wesemael.