StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Snellie en Co vertrekken met forfaitscore uit Bornem.
Een afvaardiging van supportersclub Den Belly’s was zondagnamiddag de gast in het Bornemse Breevenstadion om er ex-peter Kristof Snelders te gaan aanmoedigen tijdens Bornem-Cappelen. Trouwens, ook Bjorn Vleminckx was een opgemerkte gast.
Het werd een bizarre wedstrijd waarin de nummer 3 Bornem in het openingskwartier de nummer 14 Cappellen dreigde te overlopen, maar bij de eerste de beste tegenaanval was het prijs aan de overkant. Even nog spartelde Bornem tegen, maar bij de tweede oversteek van Cappellen was het opnieuw bingo. Aan de rust stond er een ongeloofwaardige 0-3 op de bordjes, na 90 minuten had de score zelfs een forfaitaanblik. Kristof Snelders stond uit respect voor de prima verstandhouding met Den Belly’s niet aan het kanon, maar had een voetje in 2 van de 5 doelpunten. Ex-WB’er Spencer Verbiest was geblesseerd, maar wel aanwezig. Ex-KSKB’ers Jasper Vermeerbergen en Kristof Imschoot waren wel van de partij en laatstgenoemde vond tweemaal de weg naar de netten. Een gouden zaak voor Cappellen in de operatie-klassementsopsmuk en wie weet voor Snellie en Co is de trein nu definitief vertrokken en is er nog wat mogelijk via een periodetitel. Na afloop van de match verbroederde Kristof Snelders met zijn Bornemse vrienden in de kantine.
En Jan Ceulemans, hij bleef als altijd bijzonder rustig bij dit ongewoon resultaat.

Bornem zelf heeft een ongelukkige week achter de rug, want het zag totaal onverwachts zijn trainer Yves Van Borrem vertrekken naar Deinze en dat pakte al meteen de volle inzet tegen Brakel. In Bornem circuleert o.a. de naam van Alex Czerniatynski als opvolger van Van Borrem. De mannen van Bart Selleslags (Berchem) hielden met 2-2 heel knap onbetwist leider Hoogstraten in bedwang.

In vierde klasse A was er opmerkelijk zwaar verlies voor het Terioden-Welle van Robby Buyens. Tegen rode lantaarn Petegem werd met 3-6 verloren.

In vierde provinciale E Oost-Vlaanderen haalde YB Beveren een mooi gelijkspel op bezoek bij Bazel B (2-2). Ik meen in die reeks te hebben gelezen dat Baasrode met 15-0 Wieze B inpakte. Dat zijn tenminste nog eens uitslagen om van te watertanden !

* Wordt speeldag op tweede Kerstdag later op de avond afgewerkt ?
Er is ontzettend veel commotie omtrent het aanvangsuur van de speeldag die op tweede Kerstdag 26 december om 14.30 uur is gepland. De Pro League en kalendercommissie doen er goed aan internet in hun ivoren toren te installeren zodat ze kennis kunnen nemen van het feit dat er die dag in de privé nog gewerkt wordt.
De diverse supportersverenigingen zijn nu een e-mailactie gestart om de geciteerde verantwoordelijken op hun blunder te wijzen en konden hiermee toch al bewerkstelligen dat een delegatie door de bevoegde instanties zal worden gehoord.
Bedoeling is om het aanvangsuur van 26 december te verplaatsen van 14.30 uur naar 20.30 uur. Op genoemde speeldag ontvangt Waasland-Beveren het Racing Genk van Mario Been en een geschikter tijdsstip zal ongetwijfeld voor meer centjes in de clubkas zorgen.

PVW.