StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Krijgt Glen De Boeck de motor weer op gang ?
Maandagnamiddag werd Glen De Boeck voorgesteld als tweede coach in de clubgeschiedenis van Waasland-Beveren. Zondagmorgen kwam Dirk Geeraerd afscheid nemen van zijn spelersgroep en ik kan het niet nalaten ook hier nog heel even te blijven bij stilstaan.

Uitgerekend 105 wedstrijden was Dirk Geeraerd de coach van Waasland-Beveren en dat is voorwaar een knappe prestatie. Geerard kreeg de niet te onderschatten taak om de kersverse fusieclub nieuw leven in te blazen en dat was een opdracht die er op papier veel aantrekkelijker uitzag dan in werkelijkheid. Een pas geboren fusieklimaat is nooit een dankbare omgeving om in te werken, maar in zijn eigen vertrouwde stijl slaagde Dirk hierin met grote onderscheiding. Zekerheid in de vorm van een talentrijke spelersgroep kreeg hij niet, maar Geeraerd lukte er in van een iets bovengemiddeld getalenteerde spelersgroep tot een fantastisch geheel te smeden. Een groep die voor mekaar door een vuur ging en die voor elke morzel grond bikkelde. Het resultaat waren twee onvergetelijke seizoenen die voor wat betreft de KSK Beverensupporters die in het fusieverhaal waren gestapt, een nieuwe kennismaking betekende met een jarenlang gemist gevoel van winst en succes.
De periodetitel in Boussu Dour met de daarbij behorende feestelijkheden, de gewonnen bekermatch in Charleroi, de volksverhuizing voor de bekermatch in Cercle, de eindronde + testmatch tegen Bergen in Tubeke, dit alles in het eerste seizoen na de samensmelting tussen KSK Beveren en RS Waasland. Succes heelt blijkbaar alle wonden, want sindsdien werd een loopje genomen met alle voorspellingen over lege tribunes en het ten dode opgeschreven fusiegedrocht.

Het tweede jaar van WB met wederom Dirk Geeraerd aan het sportieve roer kon alleen maar minder spectaculair uitvallen vanwege alles meegemaakt in het eerste seizoen op de promotie na. Niets was minder waar. De trein kwam iets moeizamer op gang, maar eens op kruissnelheid ging het bijzonder hard. De eindronde werd probleemloos gehaald en de derde en laatste, weliswaar overbodige periodetitel, verhuisde opnieuw naar de Freethiel. Een formidabele eindronde zou volgen waarbij de hernieuwde Freethiel enkele keren zo goed als uitverkocht was. Hoogtepunt was het veilig stellen van de promotie naar de JPL op het veld van Oostende en de feestelijkheden daarna op de Beverse markt. Mijn maag heeft het nog altijd lastig bij het denken aan die onvergetelijke zondagavond.
Maar ook de jubileümmatch tegen Westerlo met volle tribunes en een pak oud-spelers die KSK Beveren destijds een gezicht hebben gegeven, zal ik niet vlug vergeten.
Bedankt Dirk voor zoveel voetbalplezier !

De stap naar de Jupiler Pro League kondigde zich aan als noodzakelijk, maar even zeer als een grote stap in het onbekende en daarbij werden WB en Dirk Geeraerd allerminst geholpen door een afschuwelijk beginprogramma. Maar ondanks die moeilijkheidsgraad werd WB zelden overspeeld en was het voetballend meermaals de evenknie van op papier betere ploegen. De laatste weken echter maakten de mannen van Geeraerd geen progressie meer met de oplawaai tegen Club Brugge van afgelopen zaterdag als pijnlijk eindpunt voor Dirk.

Maar ondanks de povere 11 punten die WB in de heenronde sprokkelde, mag Dirk Geeraerd met opgeheven hoofd en wat mij betreft ook via de grote poort, de Freethiel verlaten.
Hij heeft de ploeg in 2 jaar naar de JPL gebracht en dat is een prestatie waar men in Oostende, Antwerp, Lommel, Westerlo, STVV enz. dezer dagen ontzettend veel begrip zal voor hebben.

Aan Glen De Boeck om het bijna onmogelijke te realiseren. Hij heeft alvast het voordeel dat vanuit ons klassement bekeken het alleen maar beter kan en als de opdracht mislukt heeft hij altijd nog de mogelijkheid om te verwijzen naar zijn voorganger die het evenmin redde met het beschikbare materiaal. Glen geniet zeker het voordeel van de twijfel. Bij Cercle heeft hij uitstekend werk verricht, bij Beerschot mislukte hij omwille van een verziekte entourage, maar bij het Nederlandse VVV was zijn passage geen succes. Meer zelfs, pas toen hij daar vertrok werden de overwinningen verzameld in een tempo waarin ik pinten pak in het Themacafé, maar met dat soort vreemde ervaringen wordt elke trainer vroeg of laat geconfronteerd. Ik hou er aan langs deze weg Glen bijzonder veel succes toe te wensen, te beginnen met de cruciale match in ook wel een beetje zijn KV Mechelen.
En met de nodige zin voor overdrijving zou ik stellen : dat kan geen probleem zijn, want als ik zie wat Garrido bij Club Brugge op 1 trainingsdag heeft klaargespeeld, dan mag De Boeck met een volledige trainingsweek niet mopperen.

PVW.