StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

logoWB DE BOECK MAG DEBUTEREN OP VERTROUWD TERREIN.

Afgelopen weekend scoorde WB bijzonder goed indien de nationale pers halen punten had opgeleverd. Zaterdagavond verkocht Club Brugge een 2-6 dreun, zondag werd Dirk Geeraerd bedankt voor bewezen diensten en maandag reeds werd Glen De Boeck aangesteld als nieuwe coach van Waasland-Beveren. Hopelijk halen we ook een keertje de voorpagina van de sportbladzijden door het behalen van een opmerkelijk sportief goed resultaat, want op de draw in Genk na, gebeurde dat tot nu toe veel te weinig in tegenstelling met onze voornaamste belagers Lierse, Charleroi en Cercle die dat wel deden en zo een kloof konden slaan.

Er staan Glen De Boeck minstens 15 cupmatchen te wachten en dan heb ik het niet eens over het echte bekertreffen van volgende week woensdag 28 november wanneer Oostende naar de Freethiel afzakt. De positie van Waasland-Beveren is ver van uitzichtloos, maar de speeltijd is wel voorbij en indien het behoud verzekeren een absolute prioriteit is, worden de komende maanden pure ernst. Te beginnen dus zaterdag achter de kazerne en vanaf nu zullen voorbeschouwingen niets aan duidelijkheid overlaten, want “winnen” zal steeds het devies zijn. Nu beweren trainers zonder uitzondering dat zij elke wedstrijd aanvatten met het doel 3 punten te pakken, maar die intenties stemmen niet altijd overeen met het wedstrijdbeeld. Voor winst gaan en aan het einde van de rit een puntje overhouden, daar kunnen we wel mee leven.

Het is uitgesloten dat de trainerswissel bij Waasland-Beveren een vergelijkbaar effect kan hebben met dat van Garrido en Club Brugge. Dertig procent is echter al genoeg om met een zeer mooi resultaat terug te keren uit de stad van burgemeester Somers.
KV Mechelen is dit seizoen een moeilijk te taxeren tegenstander. Het kocht, wellicht grotendeels op advies van trainer Harm Van Veldhoven, een aantal Denen in Nederlandse loondienst en die transferpolitiek schepte de nodige verwachtingen. De bij Waasland-Beveren vertrokken Joachim Van Damme (stiekem hopen heel wat supporters dat hij misschien tijdens de winterstop zal terugkomen), kende Achter de Kazerne een moeizame entree. Eerst moest hij een bij WB opgelopen schorsing verder uitzitten en daarna bleef hij niet gespaard van blessures. Ondertussen heeft het er alle schijn van dat Jo dichtbij een basisplaats staat en ga er maar van uit dat hij die met hand en tand wil verdedigen. Maar ondanks de best hoge verwachtingen (play-off 1 is misschien wel een must),loopt het allemaal net iets stroever dan voorzitter Johan Timmermans en trainer Van Veldhoven vooraf hadden ingeschat.
De ploeg zit vaak dichtbij het niveau dat hun naar die play-off 1 moet leiden, maar de regelmaat ontbreekt. Als ik het klassement even vlug doorneem schat ik hun kansen op deelname aan play-off 1 gelijkwaardig in aan de kansen op het behoud voor WB.
KV ontbeert volgens mij alleen nog een knalresultaat om gelanceerd te zijn en we mogen hopen dat dit niet tegen Waasland-Beveren het geval is.

Wat de supporters van WB zaterdag in Mechelen mogen verwachten is compleet onvoorspelbaar. Bedoeling van de trainerswissel is uiteraard beter doen dan voordien, maar De Boeck beschikt nu eenmaal over dezelfde spelersgroep als vorig weekend en die is nu eenmaal wat minder getalenteerd dan wat Garrido bij Club Brugge voorgeschoteld kreeg.
Feit is dat Glen met nog 14 van de 30 wedstrijden te gaan, voldoende tijd krijgt om zich te bewijzen en tijdens de winterstop misschien nog kan hopen op een Nieuwjaarscadeau in de vorm van bijkomende versterking.
In de heenronde op speeldag 2 werden de punten broederlijk verdeeld (0-0), maar in het slot van de wedstrijd ontsnapte WB tot tweemaal toe aan een eerste thuisnederlaag.

Patrick Van Wesemael.