StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg BUIGEN EN TOCH NIET BREKEN.

Kopie van Beerschot-WB.
Zondag nog een keertje van dat en we zijn misschien vertrokken. Was het maar zo simpel !
Een perfect vergelijkbaar weekend met dat van Beerschot-WB van 3 november toen we op het Kiel met de 3 punten aan de haal gingen en de concurrentie steken liet vallen.
En ook toen waren de voetbalgoden ons gunstig gezind, net als gisterenavond Achter de kazerne. Het verschil zit hem in het feit dat Geeraerd 14 speeldagen nodig had om zo’n geluksdag af te dwingen, terwijl Glen De Boeck al meteen in zijn debuutmatch als coach van Waasland-Beveren dit huzarenstukje voor mekaar wist te brengen en dat na zijn elftal grondig door mekaar te hebben geschud in vergelijking met het elftal dat door Dirk Geeraerd vorige week tegen Club Brugge in de wei werd gestuurd.

Jonathan Rowell verscheen dit seizoen voor het eerst aan de aftrap in een competitiewedstrijd, want voor de beker in Brussels speelde hij wel, weliswaar toen als back en dat was begrijpelijkerwijs niet echt een succes. Rekening houdende met het feit dat Jonathan geen eersteklasseritme in de benen heeft een zeer verdienstelijke wedstrijd, maar zat op een gegeven moment wel dichtbij een uitsluiting. Ook in de defensie werd behoorlijk gesleuteld, want de ervaren, maar soms wat traag uitvallende Sibum werd met Belhocine centraal achteraan geposteerd waardoor Kristof Lardenoit als rechtsachter aan de slag moest. Toegegeven, onze kapitein speelde een onberispelijke partij, maar persoonlijk vind ik het jammer dat D’Ulivo geslachtofferd werd.

KV Mechelen controleerde bijna voortdurend de partij, maar kon dat vooral in het slot van de eerste helft omzetten in goeie kansen. Gebrek aan scherpte in de afwerking en een weer sublieme Colin Coosemans voorkwamen de gelijkmaker, want even voorbij het half uur was WB na een schitterende aanval op 0-1 gekomen. Shish kreeg weliswaar heel wat ruimte, maar benutte die wel uitstekend en Lepoint kopte prachtig binnen. Sonck met een gevaarlijke vrijschop nipt naast en Blondelle op hoekschop, waren eveneens dichtbij een doelpunt, maar dat zou een verminking van het spelbeeld zijn geweest.

In de tweede helft zette KV alles op alles in zijn race op de gelijkmaker en WB kon, ondanks het inbrengen van Seoudi, Cavens en Mendy, nog nauwelijks uit de ontknelling geraken. Die ontwikkeling zorgde voor meerdere adembenemende standjes in het strafschopgebied van Coosemans, maar de uitgeleende doelman van Club Brugge gaf geen krimp. Overigens, opgeteld bij zijn uitmuntende wedstrijd in Beerschot pakt Colin (en daarmee wil ik geen afbreuk doen aan de collectieve prestatie van het hele elftal) 6 punten en in Lokeren zat hij zelfs dichtbij een zevende punt, in een handvol wedstrijden. De laatste 5 minuten in Mechelen (waarvan 4 blessuretijd) waren alshetware geknipt uit een thriller zonder voorgaande. Zelfs de portier van de Maneblussers vertoefde al die tijd in de buurt van de Wase zestien, maar de zo verhoopte ontsnapping van een speler van WB om dit af te straffen, kwam er tot grote ergernis van de meegereisde supporters van WB en de ongetwijfeld ook talrijke fans thuis, niet. Een ware aanslag op de gezondheid van de supporters en zij die het beste voor hebben met de fusieclub, maar ik ga eerstdaags toch eens contact opnemen met een aantal Wase ziekenhuizen om te informeren of de cijfers van de maand november op de afdeling cardiologie geen piek vertonen.

Waasland-Beveren speelde zaterdag Achter de Kazerne niet als een ploeg die de indruk gaf alle sportieve beslommeringen over boord te hebben gegooid, maar het kan evenmin worden ontkend dat dit een geweldige binnenkomer is voor Glen De Boeck die de afgelopen week blijkbaar naast keihard trainen met zijn groep, ook een pak dvd’s had bekeken en op basis daarvan een eerste aantal onverwachtse, maar succesvolle ingrepen deed. Van puur toeval is dus geen sprake en dat vooruitzicht biedt perspectief. Misschien komt de bekerwedstrijd tegen Oostende voor Glen wel op een gunstig moment, want wie weet profiteert hij van die gelegenheid om enkele jongens te zien (spelen/voetballen) die op Mechelen uit de boot vielen en volgens mij onmogelijk plots afgeschreven kunnen zijn. Hierbij denk ik dan aan D’Ulivo, Cruz, Plut en wie weet Da Silva. Of geeft Glen het vertrouwen aan het elftal dat zaterdag in Mechelen voor een fantastische stunt zorgde ? Er wachten de supporters met Oostende nu woensdag en Standard zondag 2 december om 18 uur alvast 2 interessante confrontaties die De Boeck en hopelijk ook de supporters een beetje wijzer zullen maken.

Patrick Van Wesemael.