StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Blik op het weekendvoetbal in de lagere reeksen.
In vierde provinciale E Oost-Vlaanderen werd vorig weekend de coach van YB Beveren Margino De Kerf bedankt voor bewezen diensten. Geen idee of er ondertussen een andere trainer werd aangesteld of de assistent-coach voorlopig overneemt, maar zaterdag verloor YB Beveren op de Freethiel met 1-5 van St.-Gillis Dendermonde en dat is de nummer 2 uit de rangschikking met 4 punten achterstand op leider Tielrode.
De samenhang in het team dat nochtans zeer sterk aan het seizoen begon, lijkt nu wel helemaal zoek.

In derde klasse A mogen we het resultaat van het weekend op naam van Berchem en vriend Bart Selleslags schrijven. De Rooibewoners deelden in Brakel met 2-5 een gevoelige tik uit waarmee de familie De Cro niet gelukkig zal zijn.
Bornem trok de derby tegen Hamme naar zich toe. Het won met 2-0 waardoor de Klein-Brabanders tot op één puntje van Hamme naderen in de rangschikking en beide ploegen dus de plaatsen 2 en 3 innemen. De 0-5 van Bornem tegen Cappelen lijkt dus een accident de parcours te zijn geweest. De in Bornem vertrokken coach Yves Van Borrem blijft stunten met zijn nieuwe ploeg Deinze. Vorige week won Deinze met 5-0, dit weekend werd het 1-5 in Turnhout.
In tweede klasse pikte ami Hervé Onana zijn doelpuntje (een strafschop) mee in de knap met 0-2 gewonnen partij van Tubeke op het veld van leider Woluwe.
Een resultaat dat ons bijzonder interesseerde was dat van Oostende (woensdag bekertegenstander op de Freethiel van WB) tegen Antwerp. En de mannen van Fred Vanderbiest deden het uitstekend, want de kustploeg won na goals van Brouckaert en Depoitre met 2-1 van de Great Old. Oostende is onder leiding van Fred Vanderbiest een niet meer weg te denken ploeg aan de top in tweede klasse. Toch maar opletten woensdag jongens! Wie men vooral in de gaten moet houden is de van Aalst overgekomen spits Depoitre die bijna wekelijks zijn goaltje meepikt.

* Vanavond nemen beloften het op tegen OHL.
Deze avond om 20 uur spelen de beloften van WB op Sportcomplex Puyenbeke tegen OHL. In tegenstelling met de vorige wedstrijd van de beloften in Beerschot toen De Boeck net was aangesteld als hoofdcoach van WB en enkel Sam Vermeylen uit de A-kern meespeelde, ga ik er van uit dat Glen nu wel wat jongens uit zijn A-kern aan het werk wil zien met de doublures.
En die gasten kunnen wat extra’s gebruiken, want het blessureleed bij onze beloften is de voorbije weken een bepalende factor geweest met o.a. zware blessures voor Moutinho Da Silva en vooral Gilles Pringels.

* Naam KSV Bornem in rechtstreekse reportage van Club Brugge-Charleroi.
In derde klasse kreeg Berchem dus een goeie quotering met zijn 2-5 winst in Brakel, maar in vierde klasse D hebben Faymonville en FC Charleroi daar nog een ferme schep bovenop gedaan. De trainers van de nummers 10 en 11 in de rangschikking gingen duidelijk voor winst, want na 90 minuten stond er een einduitslag van 7-7 op het scorebord. Toen net voor aftrap van Club Brugge-Charleroi die monsterscore vanuit de studio werd gemeld en dus het goede voorbeeld werd gegeven door de kleinere broer van Sporting Charleroi, merkte commentator Philip Joos meteen op dat de laatste wedstrijd die eveneens een 7-7 eindstand kende in bevordering, werd betwist tussen Lyra en Bornem en hijzelf (Joos dus) toen als speler van Lyra geblesseerd langs de kant moest blijven. Leuk weetje, niet ?

PVW.