StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg GEWOGEN EN TE LICHT BEVONDEN.

Laat dit de vervelende, maar eerlijke conclusie zijn na de bekerwedstrijd in de 8ste finales van de Cofidis Cup tussen WB en Oostende. Op geen enkel moment heeft WB de indruk kunnen wekken de in het eerste ruim kwartier opgelopen 0-2 achterstand te kunnen weg werken. Het waren integendeel de bezoekers uit Oostende die met een verschroeiend offensief uitpakten met al in de tweede minuut een serieuze waarschuwing van Depoitre voor de thuisploeg, maar toen bracht de paal nog redding. Die waarschuwing werd blijkbaar niet ernstig genomen, want de 20ste minuut was niet eens verstreken toen Moreels en Vandamme de ruststand al hadden bepaald. Een thuisploeg die als los zand aan mekaar hing, had slechts eenmaal weten dreigen, maar een goeie vrijschop van Farssi werd door de Oostendse keeper gepakt.

Bij het hernemen van de tweede helft gaf Waasland-Beveren gedurende een tiental minuten de indruk op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar een doelpunt maken zonder doelgevaar te creëren is niet gemakkelijk. Oostende kwam nooit in de problemen en het was mede-uitblinker Depoitre die in de 70ste minuut met wat meeval (maar dat moet men afdwingen) voor de pijnlijke 0-3 zorgde. Een tam WB kon zelfs geen aanspraak maken op een eerredder en dat zegt voldoende over de prestatie van onze jongens gisterenavond.
KV Oostende bekert volkomen verdiend verder en mag aan de bak voor een dubbele confrontatie met de buren van Cercle waarin het zoals het woensdagavond voor de dag kwam op de Freethiel, helemaal niet kansloos is, want het bewees dat top tweede en staart eerste overbrugbaar zijn mits de juiste ingesteldheid bij de spelers.

Op de persconferentie na de wedstrijd hekelde een aangeslagen Glen De Boeck het feit dat zijn spelers vaker op de grond lagen dan recht stonden en wees hiervoor met een beschuldigende vinger naar het onaangepast schoeisel, iets wat volgens hem onverantwoord is eind november.
Glen was eveneens zwaar teleurgesteld in de wedstrijdmentaliteit van zijn spelers.
Volgens hem heeft dat zelfs niets te maken met kwaliteit, maar persoonlijk ben ik de mening toegedaan dat wedstrijdmentaliteit deel uitmaakt van een totaalpakket dat bepalend is voor hoe goed of hoe beperkt een voetballer is.

Een gemiste kans voor Waasland-Beveren, want qualificatie had ons in de kwartfinales tegenover Cercle Brugge gebracht en alhoewel dat niet de meest aantrekkelijke affiche had opgeleverd, was dan een halve finale tegen de winnaar van Kortrijk-STVV niet uitgesloten.
hadden we eens een gunstige loting en dan verkwanselen de spelers die op een beschamende wijze. Jammer, maar dat is nu eenmaal voetbal en het verandert volgens mij ook niets aan onze kansen zondag tegen Standard, want dat is een totaal andere match. Klinkt ongeloofwaardig na een wanvertoning zoals die van woensdagavond, maar gelukkig is dat het leuke aan voetbal. Ik ging er immers eveneens van uit dat de mannen van De Boeck in Mechelen een container vertrouwen hadden getankt, maar daar viel gisteren weinig van te merken. Als favoriet aan een wedstrijd beginnen en het spel maken, er zijn blijkbaar weinig spelers in deze groep die met een dergelijke verantwoordelijkheid kunnen omgaan. Ik vermeld het gewoon maar even tussendoor, want binnenkort is het Sinterklaas en men weet maar nooit wat de beste man voor ons rond de jaarwisseling in petto heeft, waarmee ik geenszins het gerucht in de wereld wil sturen dat in de wandelgangen namen circuleren.

Patrick Van Wesemael.