StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt Jonathan Rowell de revelatie van de terugronde ?
Het is nog vroeg om conclusies te trekken en het hoeft evenmin als een vingerwijzing naar Dirk Geeraerd te worden gezien, maar Jonathan Rowell ontpopt zich als een waardevol element in de hoofdmacht van Glen De Boeck. Dat mag gerust een verrassende ontwikkeling worden genoemd aangezien de Engelsman wiens voetbalroots in Newcastle liggen, amper speelgelegenheid kreeg in tweede klasse en tegen Standard pas voor de vierde keer dit seizoen als basisspeler aan de aftrap verscheen. Driemaal gaf De Boeck hem het vertrouwen, in de 16de finales van de beker van België mocht Jo van Geeraerd starten in Brussels.
Leuk toch dat een speler die zo goed als afgeschreven was, uit de goot wordt opgevist en hopelijk een belangrijk aandeel kan opeisen in de strijd om het behoud.
Alle credits voor Rowell omdat hij al die tijd rustig en zonder wild om zich heen te schoppen, in deze kans is blijven geloven.

* Weekendoverzicht lagere reeksen.
YB Beveren heeft zich na een serietje mindere uitslagen goed herpakt.
Het won ditmaal flink met 1-4 op bezoek in Overmere en staat keurig in de middenmoot van vierde provinciale E Oost-Vlaanderen.

Het was vanaf de eerste speeldag al duidelijk : derde klasse A zou de spektakelreeks worden en die verwachtingen werden tot nu toe volledig ingelost. Opmerkelijk, want Hoogstraten lijkt dit seizoen onaantastbaar op de titel af te stevenen, maar de positiewissels die op ruime afstand van de Kempenaren week na week gebeuren, zijn prettig om volgen.
Zaterdagavond verloor Bornem bij het Rc Mechelen van Thierry Pister met een Arsenal-score. Hamme met o.a. Stijn De Wilde in de rangen, hield de onbetwistbare leider Hoogstraten knap in bedwang, weliswaar helaas met een brilscore. Cappellen heeft in Bornem inspiratie opgedaan voor zijn uitwedstrijden, want zondag moest ook Ronse met 1-3 voor de bijl. En de in Bornem vertrokken trainer Yves Van Borrem laat de supporters van Deinze zweven, want voor de derde opeenvolgende keer werd een overwinning geboekt. Ditmaal waren de Oost-Vlamingen te sterk voor Geel-Meerhout. Deze rubriek afsluiten zonder even te blijven stilstaan bij ons aller Berchem van Bart Selleslags, kan niet. Berchem haalde tegen het zwalpende Turnhout fors uit (4-1).

PVW.