StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Open brief manager Poppe.
Midden deze week verscheen op de clubwebsite van Waasland-Beveren een open brief van manager Dirk Poppe waarin hij zijn teleurstelling verwoordt aangaande de negativiteit rondom Waasland-Beveren. Nu kan ik best begrijpen dat iemand die alles in het werk stelt om die negatieve spiraal te doorbreken en daarvoor op geen inspanning kijkt, op den duur ontmoedigd raakt, maar ik zou onze manager met klem willen vragen zijn energie in andere zaken waarbij de clubbelangen gediend kunnen worden, te investeren. Overigens, dat Dirk gevoelig is voor deze problematiek, is op zichzelf al een groot pluspunt.
Bij hoeveel eersteklasseclubs zou de deur van de manager altijd open staan voor een constructief onderhoud ?

Nu sta ik zelf een tikkeltje minder dichtbij de supporterswerking van Waasland-Beveren dan in het verleden met KSK Beveren, maar toch nog voldoende close om te weten dat de samenwerking tussen het clubbestuur en de supportersfederatie van WB, zelden zo optimaal is geweest. Via onze (overigens uitstekend werkende Supportersfederatie) werden recentelijk heel wat supportersaangelegenheden voorgelegd en daarvan werd het merendeel met gunstig gevolg afgehandeld. Als de mindere sportieve gang van zaken echter voor een bescheiden aantal mensen de basis is om de gemakkelijkste weg te kiezen en wild om zich heen te schoppen in de hoop wat karakterloze meehuilers in hun kielzog te krijgen en pertinent weigeren om via de geijkte supporterskanalen hun op niets berustende onvrede te ventileren, vind ik het zinloos aan deze minderheid ook maar de geringste aandacht te besteden.
Opbouwende kritiek is een godsgeschenk voor wie er mee aan de slag moet, maar indien kritiek louter bedoeld is om de boel te destabiliseren, mogen wat mij betreft de boeken snel toe.

Wie na de promotiewedstrijd in Oostende overtuigd was dat WB probleemloos zou kunnen meedingen voor een plaatsje in play-off II, had misschien beter op dat moment zijn statuut van “successupporter” in vraag gesteld. Dat we als supporter van de fusieclub hadden gehoopt op een iets soepeler verloop, daar valt iets voor te zeggen, maar naar mijn bescheiden inzien heeft het bestuur in het algemeen en rekening houdende met de beperkte financiële armslag, goed gewerkt. Door het spelen van de eindronde weliswaar noodgedwongen wat later in actie kunnen komen waardoor misschien in de bestuurskamer op bepaalde momenten een lichte paniek heerste, maar globaal genomen werd goed geanticipeerd (in het belang van de club dus) op bepaalde situaties. Als we het louter bij het sportieve willen houden :
- Iets te gulzig ingekocht, maar accuraat ingegrepen om dit recht te zetten en dus een goeie zaak voor het budget. Dat ze liever Messi dan Van Hemert hadden binnen gehaald lijkt mij duidelijk.
- De trainer ontslagen die de club had gebracht waarop velen hadden gehoopt, maar weinigen deze stunt voor mogelijk hielden. Reken maar dat dit een uiterst moeilijke beslissing is geweest.
- Ultieme versterking gezocht in de persoon van Wesley Sonck, een beetje naar analogie van Cavens en Radzinski vorig seizoen.

Kortom, hoe moeilijk en onvoorspelbaar het soms werken is voor een bestuursploeg, kan nog het best worden aangetoond met Jonathan Rowell. Wellicht geen dure vogel, onder Dirk Geeraerd nauwelijks gespeeld en nu door Glen De Boeck in de ploeg gedropt en al enkele wedstrijden spelend als een echte verademing. Akkoord, bevestiging op iets langere termijn is gewenst, maar het is toch ook een waarschuwing om voorzichtig te zijn met het vroegtijdig veroordelen van de daden van spelers en bestuur. Neem het voorbeeld van Cercle. Dat heeft er een tweetal schitterende seizoenen opzitten en met in grote lijnen dezelfde ploeg, hinkt het na 18 matchen nog altijd 3 punten achter op Waasland-Beveren. Heel wat kenners voorspellen al een maand of langer dat de Bruggelingen daar niet zouden blijven staan en na de komst van Gudjonsson was dat een quasi zekerheid, maar indien Cercle en de geciteerde kenners zich sterk maken dat de West-Vlamingen ver van uitgeteld zijn, waarom zou WB die hoop dan niet mogen koesteren ? Waasland-Beveren heeft schitterende supporters en die hebben als betalend abonnee recht op het uiten van opbouwende kritiek en daar zal onze manager helemaal niet rouwig om zijn, maar wie uitsluitend aan afbraakpolitiek doet omdat we nu eenmaal onderaan staan, terwijl diezelfde mensen eind mei op de Beverse markt alshetware mee op het podium klommen na het behalen van de promotie in Oostende, ben ik de mening toegedaan dat deze mensen niet de aandacht verdienen die zij blijkbaar wel krijgen.

* Beloftenwedstrijd uitgesteld.
Zoals te verwachten viel zijn ook de wedstrijden van de beloften voor dit weekend afgelast.
Als alles volgens plan is verlopen, werd donderdag 6 december Gilles Pringels in Gent geopereerd. We hopen dat de ingreep naar wens is verlopen en wensen Gilles een goeie revalidatie toe.

PVW.