Voor de derde opeenvolgende keer heeft Waasland-Beveren een uitwedstrijd bekroond met een driepunter en daar waar er op het Kiel en Achter de Kazerne in Mechelen wat geluk mee gemoeid was, viel er op de 0-2 overwinning zaterdagavond weinig af te dingen.
Wat WB op de Freethiel zo moeizaam lukt (winnen), lijkt plots op verplaatsing een stuk eenvoudiger te gaan, maar daar is zelf het spel niet moeten/kunnen maken zeker niet vreemd aan.

Vanuit een prima organisatie loerend op die paar kansen die er toch in elke wedstrijd aankomen en kunnen terugvallen op een doelman die met vertrouwen tussen de palen staat, WB en Glen De Boeck hebben blijkbaar net op tijd het juiste wonderdrankje gevonden.
Nog voor de tiende minuut verstreken was, kon WB al zijn geliefkoosde tactiek toepassen. Een prima spelende Cruz bediende Lepoint en de Gentse huurling knalde de droom van vele Buffaloharten op de lang verhoopte overwinning, reeds vroeg in de wedstrijd aan diggelen.
De thuisploeg mocht het vaakst balbezit hebben, maar dat leverde zowel in de eerste als de tweede helft enkel een waslijst aan ongevaarlijke hoekschoppen op. Cruciale fase in de wedstrijd lag op het kwartier toen een door Lardot licht toegekende penalty op Rode Duivel-onwaardige wijze werd verprutst door Mboyo. Indien Gent op dat moment langszij was gekomen, hadden we wellicht nog een totaal andere match gekregen, maar dat verhaal was in het verleden ook wel een keertje op WB van toepassing.

Het spelbeeld van de tweede helft was een kopie van dat uit de eerste. Gent bleef met veel goeie wil op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar dat gebeurde te stereotiep en zonder veel overleg en dus gemakkelijk in te schatten voor de tegenstander. In de 70ste minuut viel de beslissing. De voor Farssi ingevallen Sonck versierde op zijn beurt een strafschop en die werd op een sublieme manier binnen geknald door Jonathan Rowell. Ondanks het inbrengen na rust door Bob Peeters van aanvallend geweld waaronder de in het tussenseizoen meermaals aan WB gelinkte Arbitman, bleven de Buffalo’s chaotisch en onder veel gejoel van verbitterde fans op zoek gaan naar de eerredder, maar zelfs daarvan bleef het team van de fel geplaagde Bob Peeters verstoken.

De 0-2 in Gent zou wel eens het definitieve startschot van de wederopstanding kunnen betekenen, maar de weg is nog zeer lang. Feit is dat we met deze overwinning de degradatiestrijd nieuw leven inblazen en dat de kloof met de concurrentie is weg gewerkt.
Daarenboven zijn er een aantal ontwikkelingen die zeer hoopgevend zijn met het oog op het restant van de competitie. De sterke prestaties van Roowell de voorbije weken zijn geen toeval meer, Lepoint zit naar eigen zeggen op 85 procent van zijn mogelijkheden en heeft dus nog een beetje progressiemarge, de Cruz van zaterdagavond in Gent zou wel eens de gezochte, maar niet meer verwachte spelmaker kunnen worden en Coosemans blijft maar punten pakken voor zijn ploeg al moest hij in het Ottenstadion ditmaal geen wonderen doen. En wanneer krijgen we voor het eerst het spitsenduo Sonck-Badash aan de aftrap ?
En wat met onze kapitein Lardenoit die bij mijn weten voor het eerst sinds lang de bank mocht verwarmen. Kortom, interessante vragen/vooruitzichten die een hoopvol perspectief bieden voor de komende weken die zich anders nog net iets donkerder, killer en meer somber aankondigden. Zaterdag kunnen de jongens van De Boeck tegen Kortrijk een nieuwe poging ondernemen om dit seizoen voor het eerst een 6 op 6 te pakken en dan kan met een geruster gemoed richting Jan Breydel worden afgereisd voor de clash met Cercle. En wat is het prettig om vanavond ontspannen Genk-Lierse te volgen !