StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Interessante speeldag 19.
Waasland-Beveren is er de laatste weken enkele keren in geslaagd zich bij het kransje “winnaars van het weekend” te voegen en die verheugende vaststelling komt perfect op tijd. Aan de meet worden immers de prijzen verdeeld en wat heeft men er als club aan in de heenronde de top 4 punten te hebben ontfutseld zoals in het geval van Lierse (wat overigens zeer knap is), maar met de finish in zicht toch op een degradatieplaats te staan.

Na de knappe 0-2 overwinning in Gent, kan de eerstvolgende wedstrijd, die tegen Kortrijk, er niet snel genoeg aankomen. Want hoeveel deugd de gewonnen wedstrijden tegen Beerschot, Mechelen en Gent ook hebben gedaan, op de Freethiel staat de teller met de overwinningen voorlopig nog altijd op 1 en dat cijfer moet dringend de hoogte in indien WB het behoud wil veilig stellen. Daarenboven zou het prettig zijn eens een volledige of bijna volledige wedstrijd te zien op de Freethiel gebaseerd op de tweede helft van Standard wat misschien wel, samen met de tweede helft in Kortrijk, de betere van het seizoen was tot nu toe.

En het ziet er naar uit dat de typeploeg van Glen De Boeck meer en meer gestalte (en dan bedoel ik niet meteen lengte) krijgt. In die basiself lijken de speelkansen van Seoudi, Da Silva en Lardenoit een flink stuk geslonken. Wat Kristof betreft ben ik (maar dat is uiteraard niet meer dan de mening van een supporter) de mening toegedaan dat onze kapitein verdedigend iets beter voor de dag komt dan Sibum, maar dat zowel Bas als Kristof meest opvallende tekortkoming hun onzuivere opbouw is. Maar de winnende coach heeft altijd gelijk en misschien heb ik onbewust een tikkeltje extra sympathie voor de introverte en nostalgische prille vader afkomstig uit Sint-Gillis-Waas.

Maar ook hier heeft de medaille een keerzijde die de moeite waard is om toe te lichten.
Een aantal zo goed als afgeschreven jongens in de ogen van Dirk Geeraerd (en dat is absoluut geen verwijt naar onze ex-trainer) komen compleet tot ontbolstering of zijn zeer goed op weg om dat te doen. In dat eerste geval is zeker Jonathan Rowell en wat zo geweldig is aan die kerel, vandaag in het Laatste Nieuws toont de Engelsman niet de minste rancune naar WB toe voor de verloren 2 seizoenen, maar solliciteert hij alshetware naar een verlenging van zijn contract dat eind dit seizoen afloopt. Van Engelse mentaliteit gesproken !
Maar ook de meer dan gemiddeld getalenteerde Daniël Cruz heeft blijkbaar de weg naar boven terug gevonden. Niemand heeft er ooit aan getwijfeld dat Een fitte en gemotiveerde Cruz een meerwaarde zou betekenen, maar bij het vervullen van die voorwaarden hadden velen wel hun bedenkingen. Ook zo goed als doorgestuurd was Alain-Pierre Mendy, maar die pikt onder De Boeck regelmatig zijn bescheiden invalbeurten mee en dan kan het voor een jonge kracht zoals in het geval van Mendy, soms snel gaan (zie de tot voor kort uitzichtloze positie van Rowell).

Wat naast de eigen 0-2 winst het weekend extra kleurde, was het puntenverlies van Cercle, Lierse, Charleroi en Beerschot. Het is toch onwaarschijnlijk dat bv. Beerschot wat ons op 3 november gewoon van de mat blies, na 19 speeldagen amper één puntje meer telt dan WB. En wat gezegd van Gent ! Laat de Buffalo’s aan een ontstellend zwak seizoen bezig zijn, wie bij de competitiestart had verklaard dat WB na 19 speeldagen slechts 4 punten achterstand zou tellen op Gent, werd wellicht voor de rest van zijn dagen als niet helemaal oké aanzien.
Tot slot : na de bekeruitschakeling door Oostende zaten velen in zak en as. Niet zo zeer omwille van de uitschakeling op zichzelf, maar vooral over het beschamende niveau van onze wedstrijd en de gemiste kans om in de perspectiefvolle kwartfinales tegen Cercle, te mogen dromen van een halve finale. Aan het verhaal over de kortste weg naar Europa doe ik niet mee, maar ik denk dat de Bruggelingen wat graag hun bekerkaarten willen ruilen, ondanks hun vooruitzichten om midweeks de halve finales van de Cofidis Cup te bereiken, met de competitiepunten van Waasland-Beveren. Dus ook aan verliezen zit soms een positieve keerzijde !

PVW.