StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toch even knarsetanden vanavond ?
Midweeks worden de kwartfinales afgewerkt in de Beker van België met vanavond o.a. Oostende-Cercle op het programma. Het heeft geen zin oude koeien uit de sloot te halen, maar in principe zou bij de supporters van WB deze avond in hun agenda met stip WB-Cercle voor de Beker van België genoteerd moeten staan. Voor een goed begrip : op basis van de wedstrijd van 28 november jl. kon WB niet de minste aanspraak maken op kwalificatie, want de kustploeg speelde een knappe en volwassen wedstrijd waarvan de neutrale toeschouwer 90 minuten lang heeft gedacht dat WB de tweedeklasser was. De supporters waren dan ook meer ontgoocheld in het vertoonde armoedig spel dan in de uitschakeling, want bekervoetbal kent elke ronde wel zijn verrassingen en het vervelende aan deze partij was dat wie de wedstrijd zag, er geen sprake was van een verrassing.

Een geluk met een ongeluk ? Het kan vreemd klinken, maar misschien was deze snel te vergeten wedstrijd wel bijzonder leerzaam voor nieuwbakken coach Glen De Boeck. Hij mankeerde wedstrijdmentaliteit en professionalisme (het gedoe met de Shoes) bij zijn spelers en had dus voldoende stof voor discussie (misschien heeft het wel gestoven daags nadien in de kleedkamer) om mee aan het werk te gaan. De schrik zat er goed in een paar dagen later tegen Standard toen in de eerste helft niemand initiatief durfde nemen, maar na rust zag het er allemaal een heel stuk beter uit en die progressie zette zich door in Gent zaterdag ll.
En natuurlijk hadden we als supporters van WB deze avond veel liever in het Themacafé de kwartfinales tussen pot en pint voorbeschouwd, maar zou onze trainer anderzijds niet stiekem “graag berusten” in de uitschakeling waardoor de focus volledig op de degradatiestrijd komt te liggen en bv. het risico op bijkomende blessures en extra belasting wordt vermeden.
Zou een overbodige bezorgdheid moeten zijn, maar van een positief ingesteld supporter wordt verwacht dat hij oog heeft voor wat beter kan, maar mag evenmin blind zijn voor het goeie dat soms ook wel tussen het kwaad zit, maar vaak wordt vergeten in een sfeer van negativisme. En wat Oostende-Cercle Brugge betreft, zou de aandacht in de competitie bij de Bruggelingen verslappen als het een goeie uitgangspositie verwerft voor een eventuele halve finale in de beker ? Gun Oostende anderzijds wel een heuse bekerstunt, want de manier waarop het in Beveren durfde voetballen verdiende een compliment. Of zouden de mannen van Fred Vanderbiest uit zijn op een eervolle uitschakeling om hun gunstige positie in de rangschikking niet in gevaar te brengen.

PVW.