StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Te weinig klootzak.
Met deze wat opzienbarende titel pakte woensdag Het Laatste Nieuws uit met een openhartig interview met Dirk Geeraerd. De titel laat vermoeden dat de coach die WB op het hoogste voetbalniveau in België afzette, met dit interview zijn kans zou grijpen om wild om zich heen te schoppen na zijn ontslag een paar weken geleden, maar niets daarvan. Meermaals wordt zelfs de loftrompet boven gehaald voor de vereniging Waasland-Beveren en daarbij blijkt voorzitter Roosens voor altijd het respect van Geeraerd te hebben gewonnen. Dirk is heel openhartig tot het nederige toe wanneer hij stelt nooit iets te hebben gezien in Jonathan Rowell en hij vindt het knap de rol die De Boeck hem thans heeft toebedeeld. Over de bank achteruit van Sibum bekent hij daaraan nooit te hebben gedacht. Dirk heeft er nimmer aan getwijfeld dat WB zich zou redden dit seizoen, maar snapt perfect dat na de 2-6 pandoering tegen Club Brugge, de leiding wel iets moest ondernemen.
Op de vraag welk zijn aandeel is indien WB zich zou handhaven, laat het antwoord van Geeraerd niets aan duidelijkheid over : “11 punten”.
In de toekomst sluit Dirk geen enkele piste uit. Zowel hoofdtrainer als assistent of een verantwoordelijke functie bij de jeugd, spreken hem aan, want thuis zitten is niets voor hem.

* Kortrijk raakt niet voorbij STVV.
Niet enkel de staartploegen van eerste hebben last met gemotiveerde tweedeklassers. Ook een gevestigde waarde als middenmotor Kortrijk slaagde er woensdagavond niet in om op Staaien voorbij de thuisploeg te geraken in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Beker van België. Coach Van Haezebrouck was alvast niet happy met de prestatie van zijn jongens.
Voor de derde opeenvolgende keer vergat Kortrijk te scoren en dat gaat vermoedelijk wel knagen op den duur aan het vertrouwen van de spitsen. Toch doen Sibum, Belhocine en maats er goed aan waakzaam te zijn zaterdagavond, want zodra het wel een keertje lukt kan dat heel bevrijdend werken. Overigens, opnieuw een zeer knap resultaat van Oostende tegen Cercle waardoor de kustploeg nog alle kansen heeft op de halve finales. Wie weet stevenen we af op een halve finale tussen de tweedeklassers STVV en Oostende zodat er zeker eentje naar het Koning Boudewijnstadion in april of mei.

PVW.