StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zaterdag belangrijkste match van het seizoen.
De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste, zo wil een ongeschreven voetbalwet.
Maar in het geval van Waasland-Beveren zou dat wel eens echt de realiteit kunnen zijn. De wedstrijd van aanstaande zaterdag 22 december in Jan Breydel tegen Cercle zal uiteraard met de grootste ernst worden voorbereid door Glen De Boeck, maar indien verlies kan worden voorkomen, wordt Cercle ten opzichte van WB waarschijnlijk definitief op een blijvende achterstand gehouden. Dan is het uiteraard een kwestie van nog een tweede slachtoffer te vinden dat bereid is om met Cercle play-off III te spelen, maar het behoud is een stappenkwestie en we moeten vermijden overhaast tewerk te gaan. Anderzijds hoeft na de rijkelijke en ook wel een beetje onvoorziene puntenoogst de voorbije weken, een misstap in Jan Breydel geen drama te zijn. En dat Glen De Boeck in Cercle een gemotiveerde ploeg tussen de lijnen zal sturen, laat niet de minste twijfel. Glen debuteerde bij Groen-Wit als coach en liet er een prima indruk na waardoor Beerschot aan zijn mouwen (of was het zijn grasmachine) trok. De wedstrijd tegen Cercle is een must voor de supporters van WB. Het wordt zeer lastig, met of zonder Gudjonsson, maar het loont zeker de moeite om naar Brugge af te zakken en onze jongens te komen aanmoedigen. Na de mooie resultaten van de afgelopen weken hebben ze dat verdiend en we hebben het dit keer een beetje mee in eigen handen om onze eindejaarsfeesten wat op te vrolijken.

* Overzichtje lagere reeksen.
YB Beveren is zijn dipje van een paar weken geleden helemaal te boven. Zondagnamiddag werd flink uitgehaald tegen Baasrode dat tot nu toe amper 9 puntjes verzamelde. Het werd 5-1 waardoor YB zijn status als degelijke middenmotor kracht heeft bijgezet.

Al langer voorspeld is het hoog spektakelgehalte in derde klasse A en ook de speeldag van afgelopen weekend bracht daarin geen verandering. Bornem blikte Ronse in met 5-3, maar diende daarvoor wel een 1-3 ruststand om te buigen. De Selleslags-boys (Berchem) gingen knap met 2-3 winnen in Temse en rukken opnieuw op naar de subtop. Toch opletten Bart, want in Extra Time van vorige week maandagavond liet Patrick Vannoppen enkele keren de naam van Berchem vallen en dan is het altijd extra alert zijn.
Na 4-0 winst tegen Izegem is Cappellen eveneens bezig aan een opmerkelijke opmars. Onze gewezen peter Kristof Snelders wacht nog steeds op zijn eerste goal in het shirt van Cappellen, maar zijn ploeg staat inmiddels keurig op een tweede plaats in het periodekampioenschap dat wordt aangevoerd door, jawel Bornem.

PVW.