StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Peet Covens is niet meer.
Gisteren vernam ik van vriend Rudy Beck het overlijden van Peet Covens die op 84-jarige leeftijd in het ziekenhuis van Sint-Niklaas afscheid nam van het aardse leven.
Eveneens gisteren mochten wij hier alweer met dank aan Rudy een prachtig overzichtje van zijn Geel-Blauw gekleurd leven publiceren. SK Beveren liep als een rode draad door het leven van de Peet en ik ben dankbaar deze duivel-doe-al op de Freethiel vele jaren te hebben mogen meemaken van nabij. Schitterende man die voetbal ademde en er mee opstond en ging slapen.
Peet zal voor mij onlosmakelijk geassocieerd worden met SK Beveren in al zijn gedaanten : het opkomende SKB, het grote SK Beveren, maar ook het SK Beveren dat wel eens vaker door een behoorlijk diep dal klauterde, maar om het in voetbaltaal uit te drukken, Peet liet zijn enthousiasme niet temperen afhankelijk van de klasse waarin de club van zijn hart/leven uitkwam. Peet Covens was bezeten van “zijn” SK Beveren en liet niets aan het toeval over om overijverig op de hoogte te blijven van het wel en wee van SKB. Zo wil een anekdote dat Peet toen hij op zijn 75ste verplicht op voetbalpensioen werd gesteld, tijdens de bestuursvergaderingen die zouden volgen wel eens vaker in de gangen ronddwaalde, meer bepaald in de buurt van de deur van de vergaderzaal.

Over mijn belevenissen met Peet zou ik wel een dun boekje kunnen vullen, maar ik wil het houden bij een schitterend menselijk trekje van hem. We leven in een tijd waarin mensen nog nauwelijks tijd voor mekaar maken en gewoon goeie dag zeggen al bijna te veel moeite kost. Als voetballer heb ik Peet niet meegemaakt, in de talloze functies die hij daarna op de Freethiel bekleedde wel en het moet gezegd, als de Peet mij waar dan ook te zien kreeg, stapte hij onmiddellijk en zonder verpinken op mij af om de hand te schudden en te vragen hoe het met mij ging, beseffende dat ikzelf hem niet kon waarnemen. Dat vond ik steeds grote klasse van Peet en dit simpel gebaar zal mij, ondanks de vele fantastische verhalen die ik van hem te horen kreeg, het meest bijblijven. Bedankt Peet voor deze attente daad die mij steeds ontzettend deugd heeft gedaan, of hoe een simpel gebaar een mens kan laten beseffen hoe gevoelig hij is voor kleine dingen. Het ga je goed Peet en als ze daarboven internet hebben, bezoek dan af en toe eens deze website om te vernemen hoe het met je vrienden van weleer gaat.

* Er zijn nog plaatsen vrij voor Cercle op onze bus.
Den Belly’s heeft niet de traditie om op regelmatige basis een bus op verplaatsing in te leggen. De keren dat het wel gebeurt, zit onze bus meestal niet vol en dat is ook nu het geval voor de wedstrijd in Brugge. Maar niet geklaagd, daar treuren wij niet om, want op zo’n verplaatsing met Den Belly’s valt altijd wel iets, meestal veel te beleven.
Wie zin heeft om mijn woorden op waarheid te testen, kan nog steeds een mailtje sturen naar : info@geelblauwdenbellys.be en samen maken we er zaterdag een fantastische avond van.

PVW.