StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Yaya’s prijzenkast breidt verder uit.
Yaya Touré is weer een trofee rijker. Donderdag werd de 29-jarige Ivoriaan uitgeroepen tot beste Afrikaanse voetballer van 2012, een onderscheiding die hem ook al in 2011 te beurt viel. Ditmaal gaat Yaya zijn landgenoot Drogba (thans in China aan de slag) en de Kameroenees Song van Barcelona vooraf. En zeggen dat Touré’s schitterende carrière die uiteraard nog lang niet ten einde is, op de Freethiel begon. Volgens de VRT-teletekst voetbalde Yaya ook nog voor het Griekse Olympiakos en Barcelona, maar zat er niet nog een tussendoortje bij Monaco in. Alvast een dikke proficiat voor de man die een paar jaar geleden verkondigde zijn voetballoopbaan op de Freethiel te willen afsluiten. Volgens mij is dat niet betaalbaar voor de clubleiding, want alleen al voor zijn prijzenkast moet een extra appartement worden voorzien.

* WB op winterstage in Turkije.
Van 5 tot 12 januari (weet niet of die data nog kunne worden bijgestuurd), trekt Glen De Boeck en zijn spelersgroep naar Turkije voor een winterstage. Alhoewel op dat moment een zestal andere Belgische eersteklassers waaronder Anderlecht en Standard in de buurt vertoeven, is het niet de bedoeling dat er vriendschappelijk wordt geoefend. De Boeck wil naar verluidt de klemtoon leggen op teambuilding.

* Vanavond Cercle-WB.
Voor wie nog aan het twijfelen was om de verplaatsing te maken naar Brugge vanavond, doe het toch !!! Alhoewel de wedstrijd van het allergrootste belang is voor Cercle, zou ook WB fantastische zaken kunnen doen indien het met een goed resultaat terugkeert uit Jan Breydel. WB zal zijn supporters straks hard nodig hebben en aan die lokroep mogen we uiteraard niet weerstaan. De Ijslander Gudjohnsen is dan toch van de partij na een typisch Belgisch compromis. Aanvankelijk 2 speeldagen geschorst, vervolgens helemaal vrij gesproken in beroep, maar die vrijspraak werd aangevochten door de geschillencommissie waardoor de spits toch 1 speeldag aan zijn been heeft. Helaas, het zal Lokeren zijn dat mag proberen te profiteren van Gudjohnsens afwezigheid, want zijn schorsingsdag gaat pas volgende week in. Zo heeft de KBVB toch een beetje zijn werk gedaan en de echte moeilijkheid (de degradatietopper) op een typisch Belgische manier ongemoeid gelaten.

PVW.