StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Prettige eindejaarsfeesten.
Ik hou er aan langs deze weg namens mijzelf, webmaster Iris en Ditjes-leverancier Rudy Beck, de bezoekers van onze website bijzonder fijne feestdagen toe te wensen. Dat 2013 veel vriendschap, liefde, geluk, gezondheid en sportieve vreugde mag voortbrengen en dat de familieclub Waasland-Beveren en de Freethiel een warme thuis mag blijven voor ieder van ons.

* Weekendoverzichtje lagere reeksen.
YB Beveren nestelt zich stilaan opnieuw in de subtop. Ditmaal werd op het veld van SVH Waasmunster met 0-2 gewonnen. YB verblijft nu op een zevende plaats in de rangschikking en mag in 2013 proberen zijn opmars verder te zetten.

In derde klasse A lijkt het onaantastbare Hoogstraten toe aan rust, want het Racing Mechelen van Thierry Pister is op kousenvoeten genaderd tot op 5 punten na 1-2 winst in Izegem.
Bornem dwong in Brakel een brilscore af en ook al vertoeven de De Cro-boys in de kelder van de rangschikking, op verplaatsing is een puntendeling altijd meegenomen.
Die puntendeling hebben ze in Cappellen toegejuicht, want voor de mannen Jan Ceulemans is Bornem een concurrent in de strijd om het periodekampioenschap. Cappellen zijn match werd echter stopgezet vermoedelijk vanwege de zware regenval in Torhout (niet eens zo ver uit de buurt van Brugge waar Cercle en WB een moddergevecht uitvochten op dat zelfde moment).
Wie ook een flinke gooi doet naar het eerstvolgende periodekampioenschap is Deinze met ex-Bornemcoach Yves Van Borrem aan het sportieve roer. Deinze won met 4-1 en daarbij zaten 2 goals van Jean-Paul Kielo-Lezi. En last but not least : Berchem is stiekem bezig aan een inhaalrace na 2-0 winst tegen Koksijde. Bart Selleslags en zijn gezelschap zijn in stilte opgeklommen naar een 3de plaats achter Hoogstraten en Rc Mechelen. Blijft ongemeen boeiend in deze reeks en hopelijk mag Berchem straks ook een woordje meepraten als er prijzen moeten verdeeld worden.

* Da Silva is weer van de partij.
Zaterdag tegen Cercle mocht Augusto Da Silva voor het eerst minuten maken onder leiding van Glen De Boeck. Het werd slechts een invalsbeurt, maar Gustje viel gretig in zoals zijn kenmerkk het wil. Goed dat een speler met een beslissende klasseflits in de benen opnieuw bij de wedstrijdkern zit.

PVW.