StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

nabeschouwing.jpg IN STIJL EN MET VERTROUWEN NAAR DE WINTERSTOP EN OEFENSTAGE.

Er wordt wel eens gezegd dat men met een puntje weinig opschiet, maar dat van woensdagavond tegen Genk zou, als later vanavond de andere resultaten nog wat meezitten, wel eens van goudwaarde kunnen zijn. Voor de tweede keer dit seizoen raakte een uiteraard op papier veel sterker Genk, niet voorbij een bijzonder goed georganiseerd en bij momenten prima combinerend Waasland-Beveren. Waar het in de heenronde nog een kwestie van pompen of verzuipen was om met een puntje uit Limburg terug te keren, viel er ditmaal op de puntendeling niks af te dingen en kon de wedstrijd zowel in de ene als in de andere zijn voordeel en dat tot in de slotseconden, uitdraaien. Het was geen hoogstaande partij, maar wel eentje met voldoende inzet, leuke acties en zowel doelpunten als niet te missen kansen. Kortom, de supporters kregen waar voor hun geld en met na de winterstop nog een aantal veelbelovende affiches op het programma zoals de komst van OHL, Anderlecht, Lokeren, en Beerschot, mag de kassier zich nu reeds in de handen wrijven.

De Kerstman had op het verlengstuk van zijn hoogdag iets onverwachts moois in petto. Het is de Wase supporters zeker niet ontgaan dat hun ploeg in een flow zit na de rijkelijke puntenoogst van de voorbije weken, maar dat ook KRc Genk een tweede keer dit seizoen in bedwang kon worden gehouden, daar hadden velen misschien op gehoopt, maar weinigen echt in geloofd. En die hoop werd al vroeg in de wedstrijd door een schot tegen de paal van Gorius de kop ingedrukt, maar zo was het niet afgesproken met de Kerstman. WB was wel geschrokken van die pegel, maar meteen goed wakker. Blakend van vertrouwen na de goeie resultaten van de afgelope weken, stak het een tandje bij waardoor de match best genietbaar werd. Met de rust in zicht beseften de bezoekers dat het seizoen al lang en zwaar was geweest en het niet onverstandig zou zijn snel komaf te maken met de ploeg die droomt van play-off II. Het tempo werd opgeschroefd, maar toch viel de 0-1 van Vossen in de 40ste minuut een beetje uit de lucht, zo zou ook Genk-coach Been na de wedstrijd eerlijk toegeven.

Ook in de tweede helft bleef WB knappe combinaties op de groene rechthoek toveren, en halverwege het laatste bedrijf viel de verdiende gelijkmaker. Goed doorzetten van Lepoint en Badash met de prima afwerking. De wedstrijd was nu helemaal los en beide ploegen gingen vol voor de winst. Het betere spel was van WB, terwijl Genk net een gevaarlijke kans meer kon voorleggen. De laatste grote kans echter was voor WB (we onthouden 92ste minuut), maar de gretige Badash ging gesteund door de gelijkmaker voor eigen succes en had even geen oog voor Lepoint en Sonck die misschien wel kansrijker waren. Deze laatste actie zette overigens behoorlijk wat kwaad bloed bij Sonck die moeite had om zich te bedwingen Badash hierover aan te pakken, maar door T2 Penneman tot bedaren kon worden gebracht. Eerder was er ook al een spijtig incident met Gal Shish die toen hij na 55 minuten werd vervangen, geen zin had om Glen De Boeck te hand te schudden en met tegenzin na de wedstrijd en op aandringen van De Boeck, de supporters kwam groeten, een gebaar waar een ontgoochelde Sonck zelfs helemaal geen trek in had. Wie er nog aan zou twijfelen dat Glen De Boeck weer vuur in zijn spelersgroep heeft geblazen, volgens mij moest hij woensdagavond na de match zelfs al een paar brandjes blussen.

Dit schitterend gelijkspel is een geweldige opsteker om de winterstop mee in te gaan en vol vertrouwen voor een weekje op oefenstage naar het Turkse Side te vertrekken. Dat gebeurt wellicht zonder Lepoint, maar waarschijnlijk met een aantal andere nieuwkomers. Hierover berichten we de komende voetballoze dagen ongetwijfeld meer, want een beetje achtergrond bij bepaalde ontwikkelingen is soms nuttig om te vermijden dat verkeerde conclusies worden getrokken. Laat ons alvast hopen dat de blessure van Cédric D’Ulivo meevalt waardor de Fransman mee op oefenkamp kan. Op zoek gaan naar uitblinkers tegen Genk is niet moeilijk, want de ploeg verdiende als geheel een groot compliment. De algemene teneur achteraf was wel dat Sonck een ongelukkige wedstrijd speelde en er beter zou aan doen zijn spel eenvoudiger te houden. Grote onderscheiding was er woensdag voor ons middenveld waar Rowell, Blondelle en Cruz outstanding waren, maar ook achteraan zat het stevig in mekaar en werden nauwelijks uitgespeelde kansen cadeau gedaan. Nu het voortreffelijk gaat met de ploeg, past het zeker even stil te staan bij Kristof Lardenoit die tegen Genk niet eens op het wedstrijdblad stond vermeld. Hij maakt zonder twijfel een donkere periode door, maar moet zich optrekken aan wat Rowell, Da Silva en Cruz is overkomen. Zij leken een paar maand geleden afgeschreven voor onze club en zijn plots weer springlevend. Het seizoen is nog lang, de velden in januari en februari bijzonder zwaar en dus de kans op blessures groot. En zolang De Boeck consequent blijft in zijn beslissingen, blijft er voor elke speler hoop op een terugkeer. Als bewijs het incidentje van woensdag met Shish. Gal werd op een gegeven moment door De Boeck er attent op gemaakt dat hij dichter bij zijn man moest spelen en toen hij dat bij de eerste de beste aanval van Genk vergat, werd hij prompt binnen de minuut naar de kant gehaald door onze coach.

Vanaf vandaag genieten onze spelers van een korte, maar welverdiende rust. Uiteraard krijgen zij een individueel programma mee naar huis voor de feestdagen en op 4 januari zal blijken in welke mate dat werd opgevolgd. Van 5 tot 12 januari vertoeft het Wase gezelschap in het Turkse Side waar tweemaal daags wordt getraind en er voorlopig geen oefenmatchen zijn gepland. De eerstvolgende competitiewedstrijd staat op de agenda voor zaterdag 19 januari wanneer het eventueel beslissende duel op het Lisp tegen Lierse wordt gespeeld. Beslissend in die zin dat WB mits een puntendeling of winst, met fantastische troefkaarten de laatste 7 matchen kan aanpakken. Voor deze cruciale wedstrijd zal er vanuit Den Belly’s in Bornem een bus naar Lierse worden ingelegd. Iedereen is welkom ! Morgen meer daarover, maar wie zeker is dat hij een zitje op onze bus wil hebben, mag nu reeds mailen naar info@geelblauwdenbellys.be

Patrick Van Wesemael.