StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Jonas Ivens krijgt de kans om revanche te nemen.
Zijn naam circuleerde al een tijdje in de wandelgangen van de Freethiel en die wandelgangen hebben in het verleden al vaker bewezen niet zo dom te zijn. Jonas Ivens (28) wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend door de Nederlandse eersteklasser Groningen waar Ivens op een dood spoor zat en nog nauwelijks aan spelen toekwam. Jonas is een rasechte Beverenaar wiens ouders nog steeds in de Lindenlaan woonachtig zijn en die zowat alle jeugdreeksen op de Freethiel doorliep. Toen Jean-Marc Guillou zijn blik (het werd zelfs een container) Ivorianen open trok en een peleton Afrikaanse talenten dumpte, namen Bjorn Vleminckx en Jonas Ivens het zekere voor het onzekere en kozen voor respectievelijk Oostende en Deinze. Nu zaten bij de Ivorianen onmiskenbaar een pak grote talenten (Copa, Romaric, Gervinho, Touré, Eboué, Boka, Yapi Yapo, Junior, de gebroeders Né, Sanogo (mag ik stoppen ?), maar het is evenzeer een feit dat Jonas en Bjorn op dat moment recht van spreken hadden en meer kansen verdienden. Toeval of niet, maar zowel Vleminckx als Ivens maken thans niet hun gelukkigste voetbalmomenten door. Ivens ziet aan zijn lijdensweg wellicht nu een einde komen, in het geval van Vleminckx wordt steeds nadrukkelijker de naam van Lokeren genoemd. De komst van Ivens is bijkomend minder goed nieuws voor Kristof Lardenoit, want alweer een concurrent bij. Of Ivens meteen zijn kans krijgt van De Boeck is voorlopig koffiedikkijken, want Jonas heeft de voorbije maanden amper matchritme opgedaan en daarenboven zag onze defensie er de laatste wedstrijden niet slecht uit. Maar Ivens beschikt zonder twijfel over voldoende kwaliteiten om op korte termijn zich kandidaat te stellen voor een basisplaats. Ik mag ook aannemen dat het prijskaartje om Ivens voor een half seizoen te huren niet mis is, want Hollanders blijven Hollanders en op dat vlak zijn zij een stuk zakelijker dan men hier gewend is. In ieder geval, Jonas is nog jong, krijgt een schitterende kans om in zijn achtertuin zijn carrière opnieuw te lanceren en hopelijk overkomt ons dan niet wat vermoedelijk te gebeuren staat met Lepoint, nl hem in bloedvorm moeten afstaan. Alvast veel succes toegewenst Jonas en ik denk dat je deze kans ook wel ziet als een sportieve revanche naar de mensen die destijds niet meteen overtuigd waren van je mogelijkheden, of mochten zij niet overtuigd zijn van Guillou ? We zullen het Herman Helleputte ooit wel eens vragen tussen pot en pint.

* Wordt Dirk Geeraerd de nieuwe coach van Wetteren.
Misschien is het al oud nieuws, maar tijdens WB-Genk werd verteld dat Dirk Geeraerd de nieuwe coach zou worden van derdeklasser Wetteren. Als het zou kloppen, dan wens ik Dirk ontzettend veel succes toe bij zijn nieuwe werkgever, want de afwas doen, tuinieren, vuilbakken buiten zetten enz., da’s allemaal niks voor de brave man uit Oudenaarde. Wetteren in derde klasse houden wordt de opdracht van Geeraerd, want enkel Brakel en het kansloze Turnhout doen minder goed dan Standaard. Er lopen ondertussen wel wat coaches met naam rond in derde klasse A. Ceulemans bij Cappellen, Pister bij Racing Mechelen, Bart Selleslags in Berchem, Regi Van Acker bij Hoogstraten, en dus haast zeker Geeraerd bij Wetteren.

Opgemerkte gast woensdagnamiddag in Beveren was Bart Selleslags met vader en de 2 knappe en uiterst vitale nakomelingen van Bart. Leuk toch dat hij een namiddagje thuis mocht ontsnappen van vrouwtje Selma om WB aan het werk te zien. Bart is overtuigd dat het er bijzonder goed uitziet voor de Waaslanders. De wedstrijd zelf vond hij evenwichtig die zowel winst als verlies had kunnen opleveren. Over Berchem wist hij te vertellen dat de ons niet onbekende Thierry Flies met een zware blessure out is tot het einde van het seizoen. Hij wou overigens maar weinig kwijt over de eindrondekansen van zijn sympathieke Berchem. Alles mag, niets moet en vanuit de luwte hard werken en de druk afhouden, het is een grote kwaliteit van de Klein-Brabander.

PVW.