StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Naar Lierse met de bus vanuit Bornem.
De meeste voetballers en hun gezin pakken momenteel hun koffers of vertoeven al elders om te genieten van een korte, maar waarschijnlijk broodnodige rustpauze. Nu de jaarwisseling nog een paar dagen op zich laat wachten, vraag ik graag jullie aandacht voor een volgende activiteit van supportersclub Geel-Blauw Den Belly’s. Op zaterdag 19 januari vertrekt er immers vanuit ons lokaal een supportersbus naar de levensbelangrijke competitiewedstrijd in Lierse. Supporters van Waasland-Beveren uit Klein-Brabant of groot-Dendermonde die interesse hebben om met ons mee te rijden op 19 januari, stuur vlug een mailtje naar : info@geelblauwdenbellys.be en laat ons weten hoeveel plaatsen U graag gereserveerd zag en uiteraard ook de namen van deze mensen. Leden van supportersclub Den Belly’s schrijven 5 euro over op onze rekening, niet-leden 6 euro. Dit is het rekeningnummer : BE94 733-209.09.16-14 met vermelding “19 januari, Lierse-WB”.
De bus vertrekt om 18.15 uur vanuit Café Den Belly’s, St.-Amandsesteenweg 174 te 2880 Bornem. Meer info kan ook worden verkregen op GSM-nummer 0475-91.29.92.
Als de 50 plaatsen op de bus volzet zijn, zal geen tweede bus worden overwogen.

* Neemt Arne Van Den Eynde de fakkel als Waas boegbeeld van Kristof Lardenoit over?
Er werden de voorbije uren in de bestuurskamer van Waasland-Beveren blijkbaar een aantal zeer lastige knopen doorgehakt en zoals zo vaak is er dan voor de ene goed nieuws en voor de andere minder prettig. Een aantal spelers kreeg te horen dat voor hun geen tickets werden gereserveerd op het vliegtuig dat de spelersgroep van WB naar Turkije brengt voor de oefenstage die doorgaat van 5 t.e.m. 12 januari. Lepoint koos zelf om thuis te blijven, want hij keert weer naar het oude Gentse nest en hierop kom ik zeker terug de komende dagen. Voor Didier, Mendy, Seoudi en Lardenoit is er eveneens geen plaats meer in het vliegtuig wat met zoveel woorden wil zeggen dat zij op zoek mogen gaan naar een andere club omdat langer samenwerken met deze jongens niet hoeft voor Glen De Boeck. Vreemd genoeg ziet Glen het voorlopig wel zitten in Jurgen Cavens, terwijl hij tot nu toe amper beroep deed op Jurgen en diens naam wel eens aan het niet arme Cappellen werd gelinkt.
Ik wil graag even kort terugkomen op de ongelukkige situatie van Kristof Lardenoit. Op menselijk vlak moet er altijd plaats zijn voor een schitterende kerel als Kristof en louter persoonlijk vind ik dat hij als verdediger niet moet onderdoen voor sommige jongens die thans wel een basisplaats hebben. Maar het is eveneens menselijk dat het tussen bepaalde individuen niet echt botert. Bij Kristof kan ik mij nauwelijks voorstellen dat er tussen hem en De Boeck iets is fout gelopen op menselijk vlak, want daarvoor is Larry te braaf (sommigen vinden hem zelfs als kapitein véél te braaf). We moeten het dus niet verder gaan zoeken dan nodig en concluderen dat trainer De Boeck het sportief niet ziet zitten in de sympathieke Lardenoit en daar staat men als bestuur machteloos tegenover, want de winnende coach heeft meestal gelijk en ik mag aannemen dat de zelfzekere De Boeck niet de minste sportieve invloed van bovenuit zal dulden.
Ik hoorde dat er een golf van verontwaardiging leeft bij heel wat supporters toen zij deze beslissing vernamen, maar ik vrees dat hier het bestuur niet met de vinger moet gewezen worden omdat dit in hoofdzaak een keuze van de trainer is, uiteraard daarbij gesteund door de clubleiding. Natuurlijk betreur ik eveneens deze beslissing van de coach, maar helaas is het geval van Lardenoit geen alleenstaand voorval in het keiharde voetbalwereldje waar nog zelden plaats is voor sentiment. Anderzijds zou het laf zijn van het bestuur om Kristof mee te nemen naar Turkije, bij hem de hoop te versterken dat het nog kan en hem dan half januari doodleuk komen vertellen dat hij naar een andere werkgever mag uitkijken.
Wat zou het fijn geweest zijn indien er na een goed gesprek tussen Kristof, de trainer en de clubleiding een compromis werd gevonden waarbij Lardenoit mocht blijven op voorwaarde dat hij zich kon verzoenen met het statuut van invaller, maar misschien is “onze” centrale verdediger zelf van mening dat hij op dit moment tot beter in staat is en wie zou hem dat kwalijk kunnen nemen ? Ik hoop dat het Beverse boegbeeld in deze donkere periode voldoende rust en ondersteuning zal vinden bij vrouwtje Lisa en hun baby, maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan. Als een bom zal dit nieuws bij Lardenoit zelf niet ingeslagen zijn, want clevere Kristof stond woensdag jl tegen Genk niet eens meer op het scheidsrechtersblad en de aanhoudende geruchtenstroom over de komst van Ivens, zal ook wel een belletje hebben doen rinkelen ten huize Lardenoit-De Munter.

Maar er was gelukkig ook verheugend nieuws te rapen op de Freethiel. Naar verluidt mag de 17-jarige Arne Van Den Eynde uit Melsele mee op oefenstage en dat moet straks een geweldig positieve ervaring opleveren voor deze nummer 10 uit de beloftenploeg.
Laat ons hopen dat Arne de tijd krijgt het goeie dat over hem wordt verteld, op termijn kan bevestigen, want wat zou het leuk zijn dat na Joachim Van Damme opnieuw een rasecht Bevers product de kans krijgt om zich te ontplooien in de club van zijn hart. Een mooie opsteker ook voor de andere beloftenspelers en hun coach Tim Bavré, want dit is een duidelijk signaal van de technische staf dat voor wie keihard werkt bij de beloften en in de andere jeugdreeksen uiteraard, een beloning dikwijls dichterbij is dan zij beseffen.
Een maandje geleden had ik het genoegen voor het clubblad een interviewtje te kunnen doen met Arne en dat zullen we morgen nogmaals op onze website publiceren. Dikke proficiat Arne met deze eerste belangrijke stap in je hopelijk mooie voetbalcarrière.

PVW.