StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beste wensen !
Mag ik op deze eerste dag van 2013 jullie een gezond en voorspoedig 2013 toewensen.
En dat WB op sportief vlak regelmatig voor de nodige mooie momenten zal zorgen.
Als deze wensen mogen uitkomen ziet het nieuwe jaar er volgens mij al behoorlijk goed uit en de rest laat ik aan jullie zelf over, want een mens hoeft niet alles cadeau te krijgen.
Deze realistische verlangens delen webmaster Iris en collega Rudy Beck graag met jullie.

* Huiswerk WB klaar ?
Waasland-Beveren stemde dus in met het vertrek van Christophe Lepoint naar zijn club van herkomst Gent waar hij een half jaar geleden nog werd uitgespuwd. De terugkeer van Christophe is voor hem persoonlijk een goeie zaak, want hij heeft inmiddels een contractverlenging op zak bij de Buffalo’s die hem na dit seizoen nog 2 jaar aan Gent bindt en die verbintenis zorgt er voor dat zijn bankrekening in juni 2015 met een klein miljoen Euro wordt opgefrist. Het zou niet netjes zijn Lepoint die bonus te onthouden na alle zorgen en onzekerheid van de voorbije 2 jaar. In Gazet van Antwerpen noemt trainer De Boeck dit een mooi gebaar van de Wase clubleiding, maar deze mensen stonden gewoon met hun rug tegen de muur en hadden, ondanks het feit dat er geen speld te krijgen was tussen de overeenkomst op papier, geen andere keuze. De manager van Lepoint die uiteraard ook een pak centen aan zijn neus zag voorbijgaan indien zijn speler het seizoen op de Freethiel zou uitdoen, was ondertussen vindingrijk op jacht gegaan naar dreigementen om WB voor een voldongen feit te stellen en daarenboven wou onze clubleiding niet het risico lopen om in deze cruciale fase van de competitie een gedemotiveerde speler in zijn kern te hebben. Een spijtige zaak, want enerzijds heeft Christophe in Beveren de kans gekregen om zijn voetbalcarrière die echt wel aan een zijden draadje heeft gehangen, te herlanceren. Hij mag een dikke merci zeggen tegen Dirk Geeraerd die hem de eerste maanden, en dat was ook logisch, alle credits heeft gegeven en hem wel eens liet staan, zelfs toen hij voor vervanging in aanmerking kwam. Anderzijds heeft Christophe sportief wel iets tegenover dat vertrouwen van club en trainer gezet, want met een vijftal belangrijke doelpunten buitenshuis, heeft WB mede aan hem te danken dat de supporters de jaarwisseling net wat vrolijker kunnen vieren. Ergens hoopt een mens dan dat zo’n Lepoint bij Gent zou aandringen op een deal waarbij hij zijn contract op de Freethiel kon uitdoen als dank voor het geloof in zijn comeback en daarna op zekerheid mocht rekenen bij de Buffalo’s. maar zoals eerder deze week uit het verhaal van Lardenoit al bleek, clubs zijn als een onderneming waar nog nauwelijks plaats is voor liefdadigheid en nostalgie.
Het past echter Christophe Lepoint te bedanken voor de inzet die hij voor Waasland-Beveren heeft getoond en we wensen hem het allerbeste toe bij KAA Gent.

De Wase satellietclub van Gent mag nu proberen Remacle en Stijn De Smet te revalideren met het risico dat ook zij aan het einde van het seizoen weer mogen uitgezwaaid worden. Of is men er in geslaagd koopopties af te dwingen ? In GVA zei Glen De Boeck maandag dat Remacle een meerwaarde gaf aan OHL in het verleden en dat hij gelooft in de mogelijkheden van Stijn De Smet aan wie hij destijds bij Cercle heeft gezegd over de kwaliteiten te beschikken om de gouden schoen te winnen en als hem dat niet lukt, enkel hij alleen daar debet aan is. Zelfs een speler die een vertrouwenscrisis doormaakt moet toch vleugels krijgen van zulke strelende woorden uit de mond van zijn ex- en toekomstige coach. En ook wat Remacle betreft zie ik het wel zitten. Een bijter/vechter als Jordan is van harte welkom in een vereniging die nog een paar weken knokken voor de boeg heeft. Sterke gast die Remacle en wees gerust, hij weet het doel staan. Destijds in de Nederlandse tweede klasse (toch een niveautje hoger dan hier bij ons) was hij al een zeer gewaardeerd voetballer. En soms is hij ook letterlijk een vechtersbaasje, maar ik denk dat De Boeck in staat is meteen figuurlijk terug te slaan.

In de wetenschap dat eventueel, indien nog een rijpe appel uit de kast zou vallen die als verdedigend middenvelder uit de voeten kan, budget vrij is voor een vierde versterking, moeten we concluderen dat Waasland-Beveren in theorie versterkt uit de wintermercato komt, want eerder al raakte bekend dat Jonas Ivens Groningen ruilde voor WB. Het bestuur maakt zijn doelstellingen duidelijk waar om alles te zetten op het behoud om zo snel als mogelijk te kunnen beginnen aan de voorbereiding van volgend seizoen en dat moet er hopelijk opnieuw eentje worden in de Jupiler Pro League. Het bestuur heeft zijn werk tot nu toe knap gedaan, de spelers zijn hun clubleiding gevolgd en misschien ligt de bal nu wel in het kamp van de supporters. Met zijn allen achter WB gasten !!! Ik reken op jullie mannen, te beginnen in Lier op zaterdag 19 januari. Laat dit een mooi signaal zijn om 2013 mee in te zetten.

* Rentmeister naar Westerlo.
De eeuwige belofte Jeffrey Rentmeister die nu stilaan naar de 30 gaat denk ik, komt de rest van het seizoen uit voor titelkandidaat Westerlo in onze tweede klasse. Jeffrey is als centrale verdediger niet van de snelste, maar hij blijft een stijlrijk voetballer die meerdere goaltjes meepikt per seizoen. Toch slaagt hij er ondanks zijn kwaliteiten niet in een club op het hoogste niveau te vinden, maar dat is misschien wel het logisch gevolg van iemand die weigert zichzelf karakterieel bij te sturen.

PVW.