StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Centraal duo WB zet stapje terug.
Wees gerust, Sibum en Belhocine hangen de Shoes niet aan de haak. Toch deze wat late, maar merkwaardige vaststelling : in de heenronde speelde Waasland-Beveren ook al knap 1-1 gelijk in en tegen Genk, maar toen speelden Sibum en Belhocine op het Wase middenveld, terwijl zij op tweede kerstdag eveneens centraal stonden, maar dan in de defensie. Of hoe men een stapje terug kan zetten en toch in de basiself blijven. De rij achteruit van het centraal duo dateert uiteraard niet van tweede Kerstdag, want al in zijn debuutmatch als coach posteerde De Boeck de Nederlander Sibum centraal achterin naast Belhocine die onder Geeraerd reeds een linie achteruitgeschoven was.
Bij het herbeluisteren van de wedstrijd WB-Genk op Sporting Telenet, viel het mij op dat de verslaggever Peter Morren opmerkte dat WB binnen de 7 minuten tweemaal werd gefnuikt door de scheidsrechter die telkens onterecht voor buitenspel floot , terwijl het dat niet was. Nu begrijp ik waarom mijn buurman Kevin tweemaal furieus recht sprong, terwijl ik dacht dat hij het deed om mij te doen verschieten. Toegegeven : even later vergreep Belhocine zich aan Vossen en dat mocht best geel zijn, een bestraffing die wederom een paar minuten later Bas Sibum wel te beurt viel voor een minder zware interventie.
Overigens, verderop in de wedstrijd zat er nog een fase waarbij Buffel volgens diezelfde reportage zuiver handspel beging en Waasland-Beveren recht had op een penalty. Om maar te zeggen dat de 1-1 niet gestolen was en dan heb ik het uiteraard niet eens over de opgelegde kans voor Badash in de 92ste minuut.

PVW.