StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Delegatie WB met vertraging, maar veilig aangekomen in Turks oefenkamp.
Glen De Boeck en zijn spelers zijn veilig en wel aangekomen in het Turkse Side waar van 5 t.e.m. 12 januari een oefenstage wordt afgewerkt. Het is de bedoeling om tweemaal daags te trainen en dat moet er voor zorgen dat de aanpassing van de nieuwkomers Ivens, De Smet en Remacle optimaal kan verlopen. De heenreis verliep niet helemaal rimpelloos, want die moest met een aantal uren worden uitgesteld vanwege moeilijkheden om te landen in Turkije omwille van te veel mist. Mogen de spelers een keertje op “reis” en dan wordt er al meteen aan hun verblijftijd geknibbeld door de mist. Hier blijven heeft zo zijn voordelen mannen ! Enkel Belhocine is in het land gebleven vanwege familiale verplichtingen. Laat ons hopen dat de oefenstage in de beste omstandigheden zal verlopen en dan zit het er dik in dat de spelersgroep NOG beter aan het slotakkoord van de competitie (8 wedstrijden zijn er nog te gaan) kan beginnen. De degradatietopper tussen Lierse en WB belooft wat het Wase gedeelte van de supporters betreft, een voltreffer te worden. Het inleggen van bussen door de supportersclubs is een groot succes zodat WB zich in Lierse haast zeker gesteund zal voelen door een kleine 1000 toeschouwers.

* Overzichtje lagere reeksen.
In vierde provinciale E is YB Beveren bezig aan een opmerkelijke remonte. Nu werd na 2-1 winst op de Freethiel haasje-over gespeeld met Haasdonk B waardoor YB is opgerukt naar een knappe vijfde plaats in de rangschikking. Volhouden gasten !

Van een remonte gesproken, Berchem en Bart Selleslags kunnen er alles over vertellen. Ondanks het langdurig verlies met een zware blessure van Thierry Flies (ex-KSKB en RSW), stoomt Berchem alsmaar verder door en staat het nu al op een bijzonder knappe gedeelte tweede plaats. Berchem won met het kleinste verschil van Geel-Meerhout en deelt de tweede plaats met het Rc Mechelen van Thierry Pister dat wel een wedstrijd minder speelde. Alweer winst was er voor Deinze en gewezen Bornem-coach Yves Van Borrem. Deinze trok met 2-0 aan het langste eind tegen Temse en het aantal ex-KSKB’ers dat er daar tussen de lijnen stond, was wellicht niet op de vingers van één hand te tellen. Leider Hoogstraten zette, afgaande op de cijfers, Bornem relatief logisch met 3-1 opzij. Hoogstraten heeft nog een behoorlijke straat voorsprong (8 punten) op Berchem en Rc Mechelen. Rupel Boom deed de sterrenformatie van Cappellen wankelen (1-0).

Wekelijks bij het overlopen van de uitslagen in tweede klasse valt het mij op welk een geweldige prestatie Dirk Geeraerd met zijn jongens heeft geleverd in de veruit moeilijkste reeks van ons nationaal voetbal, rekening houdende uiteraard met de budgettaire mogelijkheden van de clubs in tweede. Antwerp dat toch zo graag naar eerste wil, kon de punten wederom niet op de Bosuil houden na 0-1 verlies tegen Dessel. Leukste nieuws kwam uit Tubeke waar de plaatselijke club Heist met 2-1 de baas bleef. Tot daar niks speciaals, ware het niet dat een zekere Onana opnieuw voor de volledige Tubeekse productie tekende. Hervéke zit nu al aan 15 stuks en niemand doet beter in tweede klasse. Wat geweldig toch van onze gewezen aanvaller die o zo moeilijk zijn vorige coaches kon overtuigen, want zowel Dirk Geeraerd als Breepoels bij STVV, zagen hem nooit als een vaste waarde in hun ploeg.

PVW.